Αεροπλάνο
Η αίσθηση της γεύσης και η όσφρηση μειώνονται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα και οι αεροπορικές εταιρείες προφανώς το λαμβάνουν υπόψη τους όταν προετοιμάζουν το μενού τους, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν είχε εξετάσει το ζήτημα αυτό σχετικά με την γεύση της μπύρας.
Μια αεροπορική εταιρεία, ωστόσο, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μια μπύρα παρασκευάζεται ειδικά για κατανάλωση στα 35.000 πόδια! Η μπύρα Betsy είναι δημιούργημα της αεροπορικής εταιρείας Cathay Pacific, έδρα το Χονγκ Κονγκ, σε συνεργασία με το McCann Worldgroup, γράφει το perierga.gr.
Τα συστατικά της είναι λυκίσκος «fuggle», μέλι από το Χονγκ Κονγκ αλλά και εξωτικά φρούτα «longan», που την κάνουν ιδιαίτερα γευστική σε μεγάλο ύψος. «Γνωρίζουμε ότι στους αιθέρες οι αισθήσεις αλλάζουν αλλά κανείς δεν έχει ποτέ προσπαθήσει να βελτιώσει τη γεύση της μπύρας σε μεγάλο υψόμετρο.
[irp posts=”112657″ name=”Καφέ-ποτό στην Αθήνα: 5 σούπερ μαγαζιά στο Σύνταγμα”]
Η γεύση και η όσφρηση ενός επιβάτη μειώνεται κατά 30% και έτσι οι σεφ πειραματίζονται με διάφορα βότανα και μπαχαρικά για να ενισχύσουν τη γεύση των τροφίμων που καταναλώνονται στις πτήσεις. Γιατί να μην ισχύει αυτό και στην μπύρα”, αναφέρει ο υπεύθυνος.
Η μπύρα αυτή αφήνει μια μοναδική αίσθηση στο στόμα, λόγω της αυξημένης ενανθράκωσης κατά 10% από ό,τι για μια κανονική μπύρα. Τα υψηλότερα επίπεδα του CO2 είναι γνωστό ότι διεγείρουν τους υποδοχείς της γεύσης στη γλώσσα, αυξάνοντας τη γεύση στα 35.000 πόδια.