Η φήμη αυτής της συνταγή προηγείται. Ήρθε η ώρα να μάθουμε και πως ετοιμάζεται.
Μια μαρινάδα μπριζόλας βασίζεται συνήθως στη ζάχαρη, κάποιο οξύ όπως το ξύδι και διάφορα μυρωδικά που θα μαλακώσουν το κρέας, προσφέροντας παράλληλα αρώματα και γεύση στο ψήσιμο. Μια από τις πιο διάσημες συνταγές για μοσχαρίσιο κρέας (και όχι μόνο!) είναι να μαρινάρει κανείς τις μπριζόλες του σε ουίσκι.
Το μυστικό της μαρινάδας με ουίσκι κρύβεται στην επιλογή ποιοτικών υλικών, αλλά και στην υπομονή. Αν έχετε τον χρόνο να ετοιμάσετε τις μπριζόλες από το προηγούμενο βράδυ, τότε αυτές θα είναι πεντανόστιμες την επομένη το μεσημέρι στο τραπέζι σας.
Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες / Ιδανικά κόντρα φιέτο
Για την μαρινάδα: 2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
90ml ουίσκι ή μπέρμπον
90ml σος σόγιας
90ml μαύρη ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα με βάση το ουίσκι, σε μια σακούλα τροφίμων με ζιπ που κλείνει.
Βάζουμε τις μπριζόλες στην σακούλα, κλείνουμε το ζιπ και ανακινούμε να καλυφθεί το κρέας.
Βάζουμε σε ρηχή πιατέλα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. *Ιδανικά, μπορείτε να βάλετε τις μπριζόλες στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ
Αφαιρούμε τις μπριζόλες από τη σακούλα και τινάζουμε να φύγει η παραπάνω μαρινάδα
Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά, ανάλογα με την προτίμησή μας
Αφήνουμε τις μπριζόλες σε ζεστό πιάτο να ξεκουραστούν 10’ λεπτά πριν τις σερβίρουμε