«Φοβάμαι πολύ ότι θα πεθάνω απόψε» λέει η 7χρονη Bana καθώς στέκεται μπροστά από το παράθυρο και βάζοντας τα χέρια της στα αφτιά για να πάψει να ακούει τον εκκωφαντικό θόρυβο από τις βόμβες που πέφτουν μέσα στο σκοτάδι.
Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες μηνύματα της Bana στο Twitter. Σχεδόν καθημερινά από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη η μικρή από τη Συρία, περιγράφει μέσω Twitter όσα συμβαίνουν στη χώρα της.
Η Bana που ζει στο ανατολικό Χαλέπι δεν θυμάται ούτε μια φορά η πόλη της να ζει ειρηνικά. Βιώνει καθημερινά το φόβο των αεροπορικών επιδρομών.
«Θέλω την ειρήνη» ήταν το πρώτο της tweet. «Δεν μπορώ να βγω έξω λόγω των βομβαρδισμών, παρακαλώ σταματήστε τους βομβαρδισμούς. Επιτρέψτε μου να μάθω αγγλικά και μαθηματικά».
Πολύ γρήγορα ο λογαριασμός της τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων, τόσο εντός όσο και εκτός της Συρίας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες οπαδούς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πολλά σχολεία στην περιοχή έχουν πληγεί από τις επιδρομές ή είναι κλειστά. Η Bana δεν πάει από πέρυσι στο σχολείο.
Τα tweets την βοηθάει να τα γράψει η μητέρα της Fatemeh, η οποία σπούδασε αγγλικά στο κολέγιο για τρία χρόνια. Όμως όλα τα tweets είναι σκέψεις της Bana, σχολιάζει η μητέρα της, εκτός και αν τα υπογράφω εγώ η ίδια.
Το τελευταίο βίντεο που ανάρτησε η 7χρονη την δείχνει το πρωί της Δευτέρας, αγκαλιά με τα αδέρφια της στο κρεβάτι.
«Γεια σου κόσμε, είμαστε ακόμα ζωντανοί», λέει η Bana.
Η Fatemeh έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις από τους ανθρώπους καθώς την έχουν κατηγορήσει ότι χρησιμοποιεί το παιδί της για να προωθήσει πολιτικά μηνύματα.
Ωστόσο, μιλώντας στο BBC η Fatemeh τονίζει ότι «όλες οι λέξεις προέρχονται από την καρδιά. Όλα είναι απλά η αλήθεια»
Η οικογένεια είναι σε απελπιστική κατάσταση. Η Fatemeh λέει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά στην αγορά εξαντλούνται, και ότι ο γιος της ο Noor πήγε στο νοσοκομείο πρόσφατα, αλλά δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα για την ιατρική του φροντίδα.
Η Bana άνοιξε το λογαριασμό γιατί δεν καταλαβαίνει γιατί ο κόσμος δεν μας βοηθάει» λέει η Fatemah και προσθέτει: «Θέλει ο κόσμος να ακούσει τη φωνή μας».
«Δεν είμαστε τρομοκράτες. Δεν είμαστε ISIS. Είμαστε όλοι αθώοι εδώ» καταλήγει.