Warning: Undefined array key 1 in /var/www/vhosts/tilegrafimanews.gr/staging.tilegrafimanews.gr/wp-content/themes/jnews-child/functions.php on line 184
Σφίγγει ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον στρατιωτικό κλοιό γύρω από την Ουκρανία με νέες δορυφορικές φωτογραφίες να αποκαλύπτουν περαιτέρω ανάπτυξη δυνάμεων και εξοπλισμού σε πολλαπλά μέτωπα από το έδαφος της Λευκορωσίας έως την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας και τη δυτική Ρωσία.
Την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποιεί φωτογραφίες από τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στη Λευκορωσία, ενώ δημοσιοποιούνται και φωτογραφίες του ουκρανικού στρατού επί ποδός πολέμου στο Χάρκοβο και σε περιπολίες στη Θάλασσα του Αζόφ, κοντά στη Μαριούπολη.
Η ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας γύρω από την Ουκρανία έρχεται την ώρα που η διεθνής διπλωματία δείχνει να αποτυγχάνει μέχρι στιγμής να οδηγήσει σε διέξοδο από την κρίση, και εν μέσω ενός εκρηκτικού σκηνικού με εκατέρωθεν απειλές και προειδοποιήσεις ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δίνει επίσημα το πράσινο φως για την ανάπτυξη 3.000 Αμερικανών στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη.
Σχεδόν 2.000 στρατιώτες από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στη Βόρεια Καρολίνα πρόκειται να μετακινηθούν στην Πολωνία, μία μονάδα διοικητικής υποστήριξης από το 18ο Σώμα Στρατού στη Γερμανία, ενώ περίπου 1.000 στρατιώτες που βρίσκονται σταθμευμένοι στη Γερμανία θα κατευθυνθούν προς τη Ρουμανία.
Η ανάπτυξη των Αμερικανών στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη δεν συνδέεται με τη δύναμη 8.500 στρατιωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν τεθεί από την περασμένη εβδομάδα σε καθεστώς ύψιστης ετοιμότητας για άμεση ανάπτυξη εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες, όπως διευκρινίζει το Πεντάγωνο.
Τόσο το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, όσο και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτνμπεργκ, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να σταλούν ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα στην ίδια την Ουκρανία. Όμως, όλο και «περισσότερο» ΝΑΤΟ θα βρίσκεται στο κατώφλι της Μόσχας, και ο Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε σήμερα την επικείμενη ανάπτυξη των αμερικανικών στρατευμάτων