FUNKY GOURMET: Στην τελευταία δοκιμασία του φετινού τελικού του MasterChef οι Χρήστος Γλωσσίδης και Τιμολέων Διαμαντής κλήθηκαν να φτιάξουν τρία πολύ απαιτητικά πιάτα από τους σεφ του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, του Funky Gourmet.
Τελικά, όμως, ποιο είναι το Funky Gourmet που δυσκόλεψε τους παίκτες του MasterChef και τελικά έβγαλε νικητή τον Τιμολέοντα;
Το «Funky Gourmet», λοιπόν, που έχει 2 αστέρια Michelin για 4η χρονιά, βρίσκεται στον Κεραμεικό και συγκεκριμένα Παραμυθίας 13 και Σαλαμίνος.
Οι πιο συστηματικοί εκφραστές της πρωτοποριακής techno-motional γαστρονομίας στην Αθήνα, είναι οι Γεωργιάννα Χειλιαδάκη και Νίκος Ρούσος.
Όσον αφορά στο μενού γευσιγνωσίας που έπρεπε ν’ αντιγράψουν πιστά σε εμφάνιση και γεύση οι Τιμολέων και Χρήστος είναι:
Το πρώτο πιάτο με όνομα «Beetrose» περιελάμβανε σκορδαλιά, «χώμα» από ψωμί με μελάνι σουπιάς, πέταλα παντζαριού και σταμναγκάθι.
Το επόμενο πιάτο του τελικού του MasterChef ήταν ένα αυγό, το οποίο έκρυβε… εκπλήξεις! Ενώ εξωτερικά φαινόταν ότι ήταν ένα απλό αυγό, αυτό έκρυβε μέσα του sorbet καρύδας, «κρόκο» μάνγκο και βούτυρο κακάο ενώ συνοδευόταν από ένα cake βανίλιας.
Το τελευταίο πιάτο ήταν πραγματικά ένα κόσμημα, το οποίο φορούσε η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη σαν βραχιόλι. Η ίδια λίγα λεπτά αργότερα το έβγαλε απ’ το χέρι της κι άρχισε να το τρώει! Τελικά, οι παίκτες έμαθαν πως ήταν ένας μπακλαβάς βραχιόλι με πέτσα από γάλα.
Τέλος, αναφορικά με το πόσο κάνουν τα πιάτα του Funky Gourmet, απευθύνεται σε συγκεκριμένα… βαλάντια, καθώς ενδεικτικά ένα ολοκληρωμένο μενού με κρασί ή ποτό μπορεί να φτάσει μέχρι και 230 ευρώ το άτομο, αναφέρει το thecaller.gr.