Warning: Undefined array key 1 in /var/www/vhosts/tilegrafimanews.gr/staging.tilegrafimanews.gr/wp-content/themes/jnews-child/functions.php on line 184
Κι άλλες άρσεις ασυλίας ευρωβουλευτών αναμένονται τις επόμενες ημέρες λόγω του σκανδάλου του Qatar Gate, για το οποίο έχει προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την La Repubblica.
Σύμφωνα με τη La Repubblica, Όπως για την περίπτωση της Εύας Καϊλή, έτσι και με τους άλλους τρεις ευρωβουλευτές, το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να αποφασίσει άρση ασυλίας για να προχωρήσουν οι έρευνες σχετικά με εάν είχαν και σε τι βαθμό εμπλοκή στο Qatar Gate, που «ταρακουνά» την ΕΕ.
Η La Repubblica αναφέρει πως οι ευρωβουλευτές αυτοί είναι ο Αντρέα Κοτζολίνο, ο Μαρκ Ταραμπέλα και η Μαρία Αρένα.
Η εφημερίδα αναφέρει πως οι αρχές θέλουν να βρουν ποιοι πήραν χρήματα από Κατάρ και Μαρόκο, χώρες που φαίνεται πως «εκπροσωπούσαν» ο Παντσέρι και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως εξετάζεται να ζητηθεί άρση ασυλίας για τους 3 ευρωβουλευτές ώστε να μπορούν οι Βελγικές αρχές να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα που ίσως αποδειχθούν κρίσιμα.
Οι αναφορές που «καίνε» τον Κοτζολίνο
Να σημειωθεί πως ο Κοτζολίνο σε αυτή τη φάση δε βρίσκεται υπό έρευνα, παρ’ ότι ο Παντσέρι τον αναφέρει ξεκάθαρα.
Επίσης η La Repubblica γράφει πως για τον Κοτζολίνο έχουν μιλήσει και ο Τζόρτζι και η Εύα Καϊλή.
«Ο Τζόρτζι υπέθετε ότι ο Πάντσερι μπορεί να είχε δώσει στον Κοτσολίνο κάποια χρήματα. Η Καϊλή είπε, σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ότι ο σύντροφός της Τζόρτζι ενδεχομένως να κρατούσε κάτι για το αφεντικό του, Αντρέα Κοτζολίνο. Είναι ο βουλευτής του οποίου είναι βοηθός ο Τζόρτζι. Ο ίδιος ο Παντσέρι προσπάθησε να ξεφορτωθεί τον Κοτζολίνο».
Ο ίδιος ο Κοτζολίνο πάντως αρνείται τα πάντα και απειλεί με αγωγές. Σε αυτό το σημείο, όπως λέει η εφημερίδα, θα ήταν χρήσιμη η άρση ασυλίας του προκειμένου να ερευνηθεί ο ρόλος του.
«Ο ανακριτής Μισέλ Κλαιζ και η βελγική αστυνομία άρχισαν να λαμβάνουν τα πρώτα στοιχεία για τους υπολογιστές και τα τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς στο πλαίσιο της έρευνας. Όλοι ήταν Ιταλοί, που η Καϊλή επιβεβαίωσε ότι ήταν γρανάζια του συστήματος» γράφει χαρακτηριστικά η La Repubblica.