Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την απόλυση του από το Αστυνομικό Σώμα, ο Αντώνης Τσαπατάκης δικαιώθηκε και επέστρεψε σε αυτό.
Ο Παραολυμπιονίκης δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία απεικονίζεται πριν την αποπομπή του και σήμερα, με την επιστροφή του στην ΕΛΑΣ. Πλέον στελεχώνει ως αξιωματικός την Αθλητική Υπηρεσία της Αστυνομίας.
Το χρονικό μιας Οδύσσειας
Θυμίζουμε ότι ο Αντώνης Τσαπατάκης, σημερινός Παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, εισήχθη ως δόκιμος αστυφύλακας στο Τμήμα δόκιμων αστυφυλάκων Ρεθύμνου το 2005. Το 2006, μετά από τροχαίο ατύχημα κατέστη παραπληγικός και τρία χρόνια μετά απολύθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος από υγειονομικής πλευράς.
Το 2011 με προεδρικό διάταγμα δόθηκε η δυνατότητα στους δόκιμους αστυφύλακες που κρίνονται ακατάλληλοι να μεταχθούν στην κατάσταση γραφείου. Ωστόσο, το εν λόγω προεδρικό διάταγμα δεν είχε αναδρομική ισχύ και έτσι ο Α. Τσαπατάκης δεν μπορούσε να περιληφθεί στις ρυθμίσεις του.
Με νόμο του 2012 δόθηκε αναδρομικότητα στο προεδρικό διάταγμα και για όσους κατετάγησαν στις Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2007-2008 έως και 2010-2011. Και εδώ υπήρχε πρόβλημα, καθώς ο Αντώνης Τσαπατάκης κατετάγη την 2-12-2005 στη Σχολή Αστυφυλάκων και έτσι, δεν υπήχθη ούτε αυτή τη φορά στις διατάξεις του νόμου αυτού. Για την περίπτωση του υπήρξαν δύο έγγραφα του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη που τον δικαίωναν, γράφει το news247.gr.
Το 2012 μάλιστα είχε υποβληθεί σχετική ερώτηση στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αντιπολίτευση.
Μετά από επιστολή του κ. Τσαπατάκη προς τον πρωθυπουργό, η λύση δόθηκε με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, με την οποία διευθετήθηκαν και οι περιπτώσεις όσων κατετάγησαν στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2005-2006 έως και 2010-2011. Για την ψήφισή της επιδιώχθηκε η συναίνεση και των υπολοίπων κομμάτων.
Τελικά, κλείνοντας αυτή την “Οδύσσεια”, η ρύθμιση αυτή δικαιώνει 13 άτομα, τα οποία καταφέρνουν να επιστρέψουν στο Σώμα.
[irp posts=”145959″ name=”Πανελλήνιες: Τα παιδιά της Βρίσας Λέσβου, φοιτητές πλέον, συνεχίζουν να ελπίζουν”]
Το συγκινητικό του μήνυμα στο Facebook:
Μετά από 11 χρόνια φοράω για πρώτη φορά αυτή τη στολή. Κι όμως δεν την πέταξα, ούτε την αποθήκευσα σε κάποια κούτα που θα τοποθετούσα σε κάποιο αραχνιασμένο ράφι του υπογείου. Αντιθέτως…την έπλυνα, τη σιδέρωσα και την κρέμασα στην ίδια ντουλάπα με τα καθημερινά μου ρούχα. Και κάθε μέρα που την έβλεπα, θυμόμουν την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου…να τη φορέσω ξανά ως αστυνομικός…όσα χρόνια και αν περάσουν..να τη φορέσω και να δείξω σε αυτούς που πιστέψαν σε εμένα, σε αυτούς που προσποιήθηκαν ότι πίστεψαν σε εμένα, αλλά και σε αυτούς που μάχονται καθημερινά για τα δικαίωματα που έχουν ως πολίτες μιας ευνομούμενης κοινωνίας, ότι τα χτυπήματα της μοίρας οφείλουν συχνά να γίνονται τραγικώς ευπρόσδεκτα και ότι πρέπει να πολεμήσεις για να δικαιωθείς για τις πληγές που σε μάτωσαν και σε γονάτισαν.
Φορώντας τη στολή μου λοιπόν τώρα, προαχθείς πλέον ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες μέρες λόγω των Παραολυμπιακών και παγκόσμιων διακρίσεών μου, απέδειξα τόσο σε εμένα όσο και σε όλους θέλω να πιστεύω, ότι ο αγώνας για την πραγμάτωση των ονείρων μας, κερδίζεται μόνο με ένα μέσο που δεν ματώνει ποτέ. Το όνομά του; ΨΥΧΗ…