Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews
Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

6 συχνά λάθη στη μαγειρική και πώς να τα διορθώσετε

Newsroom από Newsroom
26/01/2016 14:35
σε ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
A A
55
SHARES
117
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όσο καλή μαγείρισσα και αν είστε, κάποιες φορές απλώς τυχαίνει να συμβαίνουν ατυχήματα στην κουζίνα!

Μπορεί να πέσει λίγο αλάτι παραπάνω, το φαγητό να βγει πιο καυτερό απ’ ό,τι υπολογίζατε ή τα λαχανικά να λασπώσουν.

Επειδή, όμως, καμία νοικοκυρά και μαμά δεν έχει την πολυτέλεια ούτε του χρόνου και φυσικά ούτε των χρημάτων, να πετάξει το φαγητό που δεν της βγήκε καλό, δείτε πώς με κάποια τρικ μπορείτε να αποτρέψετε μία μαγειρική καταστροφή.

Αν σας πέσει λίγο παραπάνω αλάτι

 

                      salt_590_2016_1_13_13_24_8_b_result.jpg

Ενώ είστε σίγουρη για τον μαγειρικό σας… θρίαμβο, δοκιμάζετε μια μπουκιά από το φαγητό που φτιάχνετε και διαπιστώνετε ότι είναι «σκέτη λύσσα»!

Τι να κάνετε: Καθαρίστε μία πατάτα και προσθέστε την μέσα στο φαγητό. Το άμυλο που περιέχει, έχει την ιδιότητα να απορροφά το αλάτι όταν η πατάτα βράζει. Θεωρείται η ιδανική λύση για το κρέας, το κοτόπουλο αλλά και τις σούπες.

Ειδικά για τις κόκκινες σάλτσες που έχουν γίνει αλμυρές, προτιμήστε να προσθέσετε μέσα στο μίγμα μία πρέζα ζάχαρη, η οποία εκτός του ότι θα απορροφήσει την έντονη γεύση του αλατιού, θα δώσει έξτρα νοστιμιά στη μαγειρική σας. Εναλλακτικά, ελάχιστο ξύδι- ούτε ένα κουταλάκι του γλυκού- θα εξισορροπήσει ιδανικά τις γεύσεις.

… ή πιπέρι!
                        
pepper_450_4_result.jpg

Ενώ το πιπέρι και γενικά τα μπαχαρικά με έντονη, πικάντικη ή καυτερή γεύση, νοστιμίζουν το φαγητό, μπορεί ν’ αποδειχθούν καταστροφικά σε περίπτωση που βάλετε έστω και λίγη παραπάνω ποσότητα.

Τι να κάνετε: Χαμηλώστε την ένταση του ματιού ή του φούρνου και προσθέστε λίγο χυμό από λεμόνι. Αφήστε το να «δέσει» με το υπόλοιπο φαγητό και στη συνέχεια βγάλτε το από τη φωτιά. Η οξύτητά του θα εξουδετερώσει μεγάλο μέρος της καυτερής γεύσης.

Για μεγάλες… «ξινίλες»

                                                                     

                                                                       pepper_450_5_result.jpg

«Γιατί η σάλτσα μού βγήκε τόσο ξινή; Τόσες φορές την έχω φτιάξει!».

Τι να κάνετε: Η λύση είναι απλή. Για τις πιο γλυκές σάλτσες, όπως η σάλτσα ντομάτας, ρίξτε ελάχιστη ζάχαρη ή μαγειρική σόδα στη μύτη του κουταλιού, ανακατέψτε καλά και αφήστε τις να κάνουν το θαύμα τους! Η γλυκύτητα της ζάχαρης και η σύνθεση της σόδας θα καλύψουν παραπάνω από ικανοποιητικά την ανεπιθύμητη «ξινίλα».

Στη σαλάτα που σας φαίνεται υπερβολικά ξινή, είτε γιατί τα λαχανικά έχουν έντονη γεύση είτε γιατί ρίξατε πολύ ξύδι, προσθέστε ξηρούς καρπούς- επιλέξτε καρύδια που δένουν αρμονικά σχεδόν με όλα τα λαχανικά. Μία ξεχωριστή πινελιά που θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας!

Κάντε σκωτσέζικο ντους στα παραβρασμένα λαχανικά

                                                                           pepper_450_2_result.jpg

Το τρικ για να μην παρα-μαγειρέψετε τα λαχανικά είναι να προσέχετε το… χρώμα! Ιδανικά, είναι έτοιμα όταν το χρώμα τους γίνεται εξαιρετικά έντονο και «ζωντανό», και όχι όταν ροδίσουν.

Τι να κάνετε: Αν προλάβετε στην αρχή το κακό, βγάλτε τα από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε μία λεκάνη με δροσερό νερό και παγάκια. Το κρύο θα σταματήσει αμέσως το βράσιμο και έτσι τα λαχανικά δεν θα μαλακώσουν άλλο. Στη συνέχεια, πασπαλίστε τα με λίγο τριμμένο τυρί, που θα «καμουφλάρει» τη γεύση του παραβρασμένου και βάλτε τα σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο για τρία λεπτά, μέχρι να λιώσει.

Σε περίπτωση που η κατάσταση δεν σώζεται πια, λιώστε τα στο μπλέντερ ή το μούλτι με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές και σερβίρετε σαν «αλοιφή» για το ψωμί ή τα κριτσίνια.

Σοτάρετε τα «λασπωμένα» μακαρόνια

                                                                        pepper_450_3_result.jpg

Σε ελάχιστους αρέσει η al dente εκδοχή των μακαρονιών, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνουμε με το βράσιμό τους. Αν, ωστόσο, κάποια φορά ξεχαστούμε γιατί μιλάμε στο τηλέφωνο ενώ μαγειρεύουμε- σε ποιον δεν έχει τύχει- υπάρχει σανίδα σωτηρίας.

Τι να κάνετε: Σε ένα τηγάνι προσθέστε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μακαρόνια. Αφήστε τα μόνο για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «σκληρύνουν». Αν τα ξεχάσετε (πάλι!), η γεύση τους θα επιδεινωθεί αντί να βελτιωθεί.

Για το φαγητό που έγινε… γλυκό!

                                                                    pepper_450_6_result.jpg

Η ζάχαρη προσθέτει γευστικούς πόντους στο φαγητό, ωστόσο στην υπερβολή της μπορεί το αλμυρό κυρίως πιάτο να μετατραπεί σε επιδόρπιο!

Τι να κάνετε: Για να εξισορροπήσετε την γλυκύτητα της ζάχαρης, θα χρειαστεί να προσθέσετε μία όξινη γεύση στο φαγητό. Λίγο ξύδι θα αντισταθμίσει τη γεύση και έτσι θα σώσετε το φαγητό σας. Μην πέσετε στην παγίδα να προσθέσετε επιπλέον αλάτι γιατί θα ενισχύσει την γλυκιά γεύση της ζάχαρης.

Για το κρέας

                                                                      pepper_450_1_result.jpg 

Το κρέας αποτελεί μία… πρόκληση στη μαγειρική με αποτέλεσμα κάποιες φορές να «χάνετε την μπάλα»!

Τι να κάνετε: αν βγει σκληρό απ’ έξω και ωμό από μέσα, βάλτε το στο φούρνο στους 150 βαθμούς, γυρίζοντάς το εναλλάξ, έτσι ώστε να ψηθεί καλά και στο εσωτερικό του.

Αν έχει παραψηθεί, μπορείτε να το περιχύσετε με μία σος από μέλι και μουστάρδα, που ταιριάζει με κάθε κρέας- ακόμα και με κοτόπουλο- και θα μαλακώσει την γεύση του. Απλώς, ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγιονέζα, τρία κουταλάκια της σούπας μουστάρδα, δύο κουταλάκια της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι της σούπας χυμό από λεμόνι και περιχύστε τη στο κρέας.


Δείτε επίσης.

Προηγούμενο Άρθρο

Φοράει ράσο μαζί με πουλάδα των ειδικών δυνάμεων

Επόμενο Άρθρο

Γ. Μουζάλας: Θέμα Σένγκεν έθεσε μόνο ο Βέλγος ΥΠΕΣ – Πρότεινε ακόμη και στρατόπεδο συγκέντρωσης για 300.000 πρόσφυγες!

ΣχετικάΆρθρα

test settings

από manos karadabanis
12/10/2024 | 15:14

test settings

test settings

από manos karadabanis
12/10/2024 | 15:13

test settings

dsfgdsfgdsfg

από manos karadabanis
12/10/2024 | 15:04

sdfgdsfgsdfg

test 8 scheduled

από manos karadabanis
12/10/2024 | 14:54

test 8 scheduled

test 7 non scheduled

από manos karadabanis
12/10/2024 | 14:52

test 7 non scheduled

test 6 non scheduled

από manos karadabanis
12/10/2024 | 14:49

test 6 non scheduled

Load More
Επόμενο Άρθρο

Γ. Μουζάλας: Θέμα Σένγκεν έθεσε μόνο ο Βέλγος ΥΠΕΣ - Πρότεινε ακόμη και στρατόπεδο συγκέντρωσης για 300.000 πρόσφυγες!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

    tilegrafima-logo

    Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

    Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
    • HOT NEWS
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    About Us

    Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

    Όροι χρήσης

    Επικοινωνία

    Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

    RSS feed

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

    News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας επιδόματα καιρός σαν σήμερα
    • About Us
    • All categories
    • Newsletter
    • tags
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • Όλες οι ειδήσεις
    • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
    • Όροι χρήσης
    • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    © 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
      • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
      • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • …
      • ΕΘΝΙΚΑ
      • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
      • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
      • ΒΙΝΤΕΟ
      • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
      • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
      • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
      • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
      • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
      • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
      • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
      • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
      • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
      • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
      • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
      • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
      • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
      • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
      • ΕΙΠΑΝ
      • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
      • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

    © 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

    Μάθε πρώτος τα νέα μας, κάνε κλικ στο Share εικονίδιο και επέλεξε Το προσθήκη στην αρχική σελίδα Έπειτα άνοιξε την εφαρμογή .