Υλικά συνταγής για αυθεντική καρμπονάρα με αυγό
Αλάτι
2 μεγάλα αυγά και 2 μεγάλους κρόκους, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζανιού τριμμένο πεκορίνο και έξτρα για το σερβίρισμα
1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
100 γραμμάρια πανσέτα, ή μπέικον κομμένο σε καρέ
350 γραμμ. μακαρόνια
Προαιρετικά: δύο τρεις σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση συνταγής για αυθεντική καρμπονάρα με αυγό
Ξεκινήστε τη συνταγή βάζοντας σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι και αφήστε να βράσει.
Σε ένα μπολ βάλτε μαζί τα αβγά, τους κρόκους, το πεκορίνο και την παρμεζάνα. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε. Αφήστε στην άκρη.
Εντωμεταξύ, μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα προσθέτετε τα μακαρόνια και βράζετε al dente. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη. Κρατάτε ωστόσο μια κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.
Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο, και ρίξτε την πανσέτα ή το το μπέικον και σωτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό αλλά όχι σκληρό. Αν θέλετε προσθέτετε και δυο-τρεις σκελίδες σκόρδου, τις οποίες αφού τσιγαρίσετε αφαιρείτε εντελώς.
Πρέπει να υπολογίσετε ότι η παρασκευή με το σοτάρισμα του μπέικον κλπ πρέπει να ολοκληρωθεί την ώρα που θα έχουν βράσει και τα μακαρόνια σας.
Προσθέτετε τα μακαρόνια στο τηγάνι, ανακατεύετε μια δυο φορές για να πάει το μπέικον και το λάδι παντού.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα με το αυγό.
Ανακατεύετε καλά, προσθέτε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει από τα μακαρόνια, αν χρειαστεί.
Η καρμπονάρα σας είναι έτοιμη! Σερβίρεται ζεστή, με τρυμμένο τυρί και πιπέρι.