Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews
Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ανοιχτή πίτα με κιμά κοτόπουλο και κεφαλοτύρι

Newsroom από Newsroom
13/02/2015 07:13
σε ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πεντανόστιμη «ξεσκέπαστη» πίτα με αφράτη ζύμη και κιμά κοτόπουλου.  Οι μαύρες σταφίδες, ο χυμός πορτοκαλιού και το ξύσμα από λεμόνι της δίνουν μια ξεχωριστή γεύση.

Μερίδες : Για 1 μεγάλο ταψί

Χρόνος προετοιμασίας : 20m

Χρόνος ψησίματος : 1:30  h

Έτοιμο σε : 1:50 h

 

Υλικά

 

Για τη ζύμη
1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα, για το πασπάλισμα
1½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης ή ψιλό κίτρινο καλαμποκάλευρο
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ, κοφτή
100ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα, για το ταψί
100ml γάλα χλιαρό
100ml νερό χλιαρό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Για τη γέμιση
500γρ. κιμά κοτόπουλου
2 κρεμμύδια μέτρια, σε μικρά καρέ
3 καρότα μέτρια, τριμμένα
1 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
2 αβγά, χτυπημένα ελαφρώς
200γρ. κεφαλοτύρι, σε μικρούς κύβους
1 φυλλαράκι δάφνης
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη
½ κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι
100ml ελαιόλαδο
100ml χυμό πορτοκαλιού
100ml νερό
½ κουτ. γλυκού κύμινο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ και ελάχιστο αλατοπίπερο. Κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί το λάδι, το γάλα και το νερό. Ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας, φέρνοντας το αλεύρι προς το κέντρο με τα υγρά υλικά και, όταν αναμειχθούν καλά και σφίξουν, μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μαλακή και αφράτη.

 

Βήμα 2

Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε κατά μέρος, όση ώρα ετοιμάζετε τη γέμιση. Εκτός ψυγείου μπορεί να παραμείνει από 30 λεπτά έως 2 ώρες.

 

Βήμα 3

Φτιάχνετε τη γέμιση: Σοτάρετε τον κιμά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντάς τον συνεχώς, για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Στο μέσον της διαδικασίας βάζετε τη δάφνη. Μόλις αρχίσει να αρπάζει ο κιμάς, ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο και σοτάρετε για 3 – 4 λεπτά. Αν χρειαστεί, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά.

Βήμα 4

Ρίχνετε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και το νερό, ανακατεύετε και, όταν το μίγμα πάρει μια βράση, χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά, αλλά το μίγμα να παραμείνει ελαφρώς ζουμερό. Αποσύρετε από τη φωτιά, αδειάζετε τον κιμά σε ένα ταψί, ώστε να τον απλώσετε και να κρυώσει γρήγορα.

 

Βήμα 5

Καθαρίζετε την κατσαρόλα, ρίχνετε εκεί το υπόλοιπο λάδι και το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα καρότα, το κύμινο, λίγο αλατοπίπερο, και σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις σταφίδες και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και μαγειρεύετε για 3 – 4 λεπτά ακόμα, μέχρι τα υγρά να εξατμιστούν.

 

Βήμα 6

Αδειάζετε αυτό το μίγμα στο ταψί με τον κιμά, ανακατεύετε και αφήνετε το νέο μίγμα να γίνει χλιαρό. Τότε προσθέτετε τα αβγά, το τυρί, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

 

Βήμα 7

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί.

 

Βήμα 8

Στρώνετε το φύλλο στο ταψί καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αδειάζετε και απλώνετε με ένα κουτάλι τη γέμιση, σκορπίζετε από πάνω το κεφαλοτύρι και ψήνετε την πίτα για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή ή και κρύα.


Δείτε επίσης.

Προηγούμενο Άρθρο

Το Facebook θέλει να «συνοδεύει» τους χρήστες και… μετά θάνατον!

Επόμενο Άρθρο

Κείμενο βόμβα! Αυτή είναι η αλήθεια για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

ΣχετικάΆρθρα

test settings

από manos karadabanis
12/10/2024 | 15:14

test settings

test settings

από manos karadabanis
12/10/2024 | 15:13

test settings

dsfgdsfgdsfg

από manos karadabanis
12/10/2024 | 15:04

sdfgdsfgsdfg

test 8 scheduled

από manos karadabanis
12/10/2024 | 14:54

test 8 scheduled

test 7 non scheduled

από manos karadabanis
12/10/2024 | 14:52

test 7 non scheduled

test 6 non scheduled

από manos karadabanis
12/10/2024 | 14:49

test 6 non scheduled

Load More
Επόμενο Άρθρο

Κείμενο βόμβα! Αυτή είναι η αλήθεια για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

    tilegrafima-logo

    Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

    Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
    • HOT NEWS
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    About Us

    Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

    Όροι χρήσης

    Επικοινωνία

    Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

    RSS feed

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

    News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας επιδόματα καιρός σαν σήμερα
    • About Us
    • All categories
    • Newsletter
    • tags
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • Όλες οι ειδήσεις
    • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
    • Όροι χρήσης
    • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    © 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
      • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
      • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • …
      • ΕΘΝΙΚΑ
      • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
      • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
      • ΒΙΝΤΕΟ
      • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
      • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
      • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
      • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
      • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
      • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
      • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
      • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
      • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
      • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
      • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
      • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
      • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
      • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
      • ΕΙΠΑΝ
      • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
      • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

    © 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

    Μάθε πρώτος τα νέα μας, κάνε κλικ στο Share εικονίδιο και επέλεξε Το προσθήκη στην αρχική σελίδα Έπειτα άνοιξε την εφαρμογή .