Warning: Attempt to read property "term_id" on int in /var/www/vhosts/tilegrafimanews.gr/staging.tilegrafimanews.gr/wp-content/themes/jnews-child/functions.php on line 185
Καλοκαίρι και τι καλύτερο, από μία παγωμένη και άκρως δροσιστική και τονωτική σπιτική λεμονάδα! Αν αναζητήσετε συνταγές στο διαδίκτυο, ρωτήσετε τη γιαγιά σας, τη μαμά σας ή κάποια φίλη σας, θα διαπιστώσετε πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία και πολλές διαφορετικές εκδοχές.
Η ουσία ωστόσο είναι μία… Χρειάζεστε καλά και ζουμερά λεμόνια, αν είναι βιολογικά ή από τον κήπο σας, είναι το ιδανικότερο, και προσοχή, όχι κερωμένα. Από εκεί και πέρα διαλέγετε ποια συνταγή σας ταιριάζει περισσότερο και φυσικά, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο.
Εμείς σας παρουσιάζουμε μία πανεύκολη συνταγή, που δε θέλει πολλά πολλά και είναι έτοιμη σε 10 λεπτά, γράφει το life-events.gr.
ΥΛΙΚΑ
4 λεμόνια μέτρια προς μεγάλα
1, 5 λίτρο νερό
¾ κούπα μέλι ή μία κούπα ζάχαρη
[irp posts=”141003″ name=”Φτιάξτε σάντουιτς παγωτό με μους σοκολάτας”]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε καλά τα λεμόνια και αν δεν είναι κερωμένα αλλά βιολογικά, καθαρίστε με ένα πίλερ τη φλούδα, με προσοχή, ώστε να μην πάρετε και την ψίχα.
2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τις φλούδες, μαζί με το νερό και το μέλι να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει τελείως. Να θυμάστε πως η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή για να μη βράσει. Εσείς αν δε θέλετε μέλι, μπορείτε να βάλετε ζάχαρη. Εναλλακτικά, αν θέλετε προσθέτετε και μερικά φυλλαράκια δυόσμου.
3. Παράλληλα, στύβετε τα λεμόνια καλά.
4. Οταν πια το μέλι ή ζάχαρη λιώσουν καλά, αφήνετε το μείγμα λίγο να κρυώσει, προσθέτετε το χυμό των λεμονιών και ανακατεύετε καλά.
5. Οταν πια έχει κρυώσει τελείως, σουρώνετε το μείγμα, το αποθηκεύετε σε ένα μπουκάλι και το τοποθετείτε στο ψυγείο.
6. Αραιώνεται ανάλογα με το γούστο σας, με νερό, ανθρακούχο νερό ή σόδα και σερβίρετε με πολλά παγάκια.
EXTRA TIP: Αν θέλετε προσθέτετε φέτες από αγγουράκι, φύλλα δυόσμου ή μέντας, ή ακόμη και φρεσκοτριμμένο τζίντζερ για πιο πικάντικη γεύση.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!