ΣΥΝΤΑΓΗ: Συνταγές μαγειρικής με νηστίσιμους γαριδοκεφτέδες
Υλικά για 4-6 άτομα.
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια ρύζι βρασμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
200 γραμμάρια γαρίδες μικρές βρασμένες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά του γλυκού χυμός λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας θρύμματα ψωμιού
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Όπως αναφέρει το sidagi.gr σε μια κατσαρόλα βράζετε τις γαρίδες για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αφήνετε στην άκρη, στην ίδια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 6 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ρύζι, το αλεύρι, τις γαρίδες, τον ντοματοπελτέ, το ξίδι και 1 κουταλιά από το λεμόνι.
Ανακατεύετε και πλάθετε σε μπαλάκια σαν καρύδια.
Περνάτε από τρίμματα του ψωμιού και βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι.
Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και το υπόλοιπο λεμόνι, αλείφετε με το λάδι και ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, να ροδίσουν.
Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.