Για 4 άτομα
Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
– 1 πακέτο ζυμαρικά (της αρεσκείας σας)
– Μισό κιλό μεγάλες φρέσκες γαρίδες
– Μισό κιλό φρέσκο σπανάκι (καλά πλυμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια)
– 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
– ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
– 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (σε ροδέλες)
– 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
– Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
– Μισό ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
– Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
– Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Όπως είναι φρέσκες οι γαρίδες, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε από τη νοητή ραχοκοκαλιά τους το μαύρο εντεράκι με οδοντογλυφίδα. Εντωμεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά. Έπειτα, τα σουρώνετε και τα διατηρείτε στην κατσαρόλα ζεστά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και τις καθαρισμένες γαρίδες για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε στη συνέχεια τα κομμάτια σπανακιού και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να μαραθούν.
Σβήνετε μετά με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Προς το τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, σβήνετε με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, να πάρουν μία βράση μαζί με τη σάλτσα και να ανακατευτούν καλά. Σερβίρετε τη γαριδομακαρονάδα με λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.