Warning: Undefined array key 1 in /var/www/vhosts/tilegrafimanews.gr/staging.tilegrafimanews.gr/wp-content/themes/jnews-child/functions.php on line 184
Κανελόνια με κιμά
Για 9-10 άτομα
Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 100 λεπτά
Υλικά
– 2 κουτιά κανελόνια (αυτά που δε χρειάζονται βράσιμο)
– 800 γραμμάρια κιμάς ανάμεικτος
– Ελαιόλαδο
– 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί (ή και λίγο περισσότερο)
– Μισό ποτήρι τριμμένο ρεγκάτο ή άλλο τυρί
– 1 ξύλο κανέλας
– 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
– 3 κουταλάκια σούπας βούτυρο
– 1 κουταλάκι σούπας ζάχαρη
– ¼ κιλού φέτα φέτα
– 750 ml χυμός ντομάτας
– 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος
– Αλάτι, πιπέρι
– Τριμμένο ρεγκάτο (όσο μάς αρέσει)
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μαζί με τον κιμά, σε βαθύ τηγάνι. Σβήνουμε με το κρασί μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και λίγο-λιγότερο από το μισό χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς, με σκεπασμένο το σκεύος, σε χαμηλή ένταση, για περίπου 40 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά, σβήνουμε το μάτι και περιμένουμε τη γέμιση να κρυώσει. Έπειτα, θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο σκεύος, ανακατεύοντας με κουτάλι έτσι ώστε να πάει παντού το τυρί μας.
Παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε προσεκτικά με τη γέμιση, χρησιμοποιώντας κουταλάκι του γλυκού. Τα τοποθετούμε στο ταψί σφιχτά, το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς κενά μεταξύ τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
Σε μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Το ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο και το σοτάρουμε.
Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε τη ντομάτα (δεν την είχαμε χρησιμοποιήσει όλη), αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε την ένταση και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
Όταν ετοιμαστεί, την ρίχνουμε πάνω στα κανελόνια. Στην περίπτωση που δε φτάσει να τα καλύψει όλα, συμπληρώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο όλο τα ταψί και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ώστε να μην περνάει αέρας στα κανελόνια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Τέλος, σβήνουμε το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το ταψί για άλλα 10 με 13 λεπτά στον φούρνο.