Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews
Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Νηστίσιμα φαγητά από τον ´Ακη Πετρετζίκη- Σαρακοστιανά

Newsroom από Newsroom
23/02/2017 09:29
σε ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
A A
276
SHARES
587
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σαρακοστιανά φαγητά

Γεμιστά μανιτάρια Portobello. 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και με ένα κουτάλι αφαιρούμε με προσοχή το μαύρο μέρος.
Στη συνέχεια, με το χέρι μας, αν θέλουμε, αφαιρούμε τη φλούδα που έχουν από τις άκρες προς το κέντρο. Έτσι θα έχουμε ολόλευκα μανιτάρια.
Βάζουμε σε ένα ταψί τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο. Φροντίζουμε η πλευρά που θα γεμίσουμε να κοιτάει προς τα πάνω.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για την 1η γέμιση

Βάζουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά με 2 κ.σ ελαιόλαδο.
Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα αυγά και αφήνουμε να τηγανιστούν για 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε με προσοχή από το τηγάνι και βάζουμε πάνω από τα πορτομπέλο.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Για την 2η γέμιση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια παραδοσιακή συνταγή για ένα μοναδικό Χριστόψωμο από τον Άκη Πετρετζίκη!

2 εξαιρετικές ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ από τον Ακή Πετρετζίκη

Κόβουμε το καρότο και το κολοκύθι σε λεπτές κάθετες φέτες πάχους 0,5-1εκ.
Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε νερό.
Βράζουμε τα λαχανικά μας για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά στο μείγμα με το λάδι.
Σερβίρουμε πάνω από τα μανιτάρια μας.
Για την 3η γέμιση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε την κινόα και την αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε την κινόα, τη ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να ανακατευτούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να δέσει η ρικότα με τα υπόλοιπα υλικά.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε.
Για την 4η γέμιση

Όπως αναφέρει το akispetretzikis.com ψιλοκόβουμε τα λάχανα μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε.
Για την 5η γέμιση

Κόβουμε τα τοματίνια και τη μπάλα μοτσαρέλας σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε εναλλάξ τις φέτες πάνω από τα μανιτάρια και σερβίρουμε με τη σάλτσα πέστο.

Συστατικά
10 μανιτάρια portobello
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για την 1η γέμιση

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Για τη 2η γέμιση

1 καρότο
1 κολοκύθι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για την 3η γέμιση

80 γρ. κινόα
1κ.σ. ελαιόλαδο
20 γρ. σπανάκι, πλυμένο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ρικότα
αλάτι
πιπέρι
Για την 4η γέμιση

50 γρ. λευκό λάχανο
50 γρ. κόκκινο λάχανο
2κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για την 5η γέμιση

3 τοματίνια
2 μπάλα μοτσαρέλας
2 κ.σ. πέστο

Μεθυσμένα νηστίσιμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170° C στον αέρα.
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το πορτοκάλι και το στικ κανέλας. Περιμένουμε να πάρουμε μια βράση.
  • Με το που λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη μας.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 μικρές μπαλίτσες.
  • Γεμίζουμε την κάθε μπαλίτσα με 1 κ.γ. από την μαρμελάδα μας και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
  • Πιέζουμε ελαφρά από πάνω και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε βουτώντας τα στο κρύο σιρόπι.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη καρύδα.
Συστατικά
  • 230 ml μπύρα
  • 200 ml αραβοσιτέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 600-650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα

Για το σιρόπι

  • 330 ml νερό
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι
  • 1 στικ κανέλας

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ.


Δείτε επίσης.

Ετικέτες: ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣεκτέλεσηΘΕΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣμαγειρικήΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Απαλλαγή τέλους ταξινόμησης επιβατικών αυτοκινήτων για πολύτεκνους και τρίτεκνους

Επόμενο Άρθρο

ΚΕΑ-keaprogram: Δείτε πόσες αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 22/2- Οδηγός σε βίντεο

ΣχετικάΆρθρα

Ρύζι με σπαράγγια

από Newsroom
21/01/2024 | 14:01

Συνταγή με ρύζι και σπαράγγια Υλικά για 4-6 άτομα. 500γρ. ρύζι ταϊλανδέζικο 300γρ. σπαράγγια 200γρ. καβούρι κονσέρβας 1 καυτερή πιπεριά...

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΠΕΣΙΑΛ! Φτιάξτε καταπληκτικά σουτζουκάκια με ρύζι

από Newsroom
20/01/2024 | 14:11 - Ενημέρωση 21/01/2024 | 01:27

Μία συνταγή που θα λατρέψετε! Συστατικά: 50 ml ελαιόλαδο 2 σκ. σκόρδο 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 250 γρ. χοιρινό κιμά...

Κλασική συνταγή με μακαρόνια με κιμά

από Newsroom
14/01/2024 | 14:11

Υλικό για 2-4 άτομα. ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον...

Μακαρόνια με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

από Newsroom
13/01/2024 | 14:07

Συνταγή μαγειρικής με σπαγγέτι και γαρίδες Υλικά για 2-4 άτομα. ½ κιλό γαρίδες 2/3 φλιτζάνι λάδι 2 σκελίδες σκόρδο Ψιλοκομμένος...

Χοιρινό με μουστάρδα και πορτοκάλι

από Newsroom
31/12/2023 | 14:11 - Ενημέρωση 04/01/2024 | 17:47

Συνταγή με χοιρινό και πορτοκάλι Υλικά για 8 - 10 άτομα. 1 χοιρινό μπούτι (4 κιλά) 1 κουταλιά της σούπας...

Χοιρινό γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον

από Newsroom
30/12/2023 | 14:00

Συνταγή μαγειρικής με χοιρινό και μπέικον Υλικά για 2-4 άτομα. 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό...

Load More
Επόμενο Άρθρο

ΚΕΑ-keaprogram: Δείτε πόσες αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 22/2- Οδηγός σε βίντεο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

    tilegrafima-logo

    Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

    Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
    • HOT NEWS
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    About Us

    Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

    Όροι χρήσης

    Επικοινωνία

    Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

    RSS feed

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

    News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας επιδόματα καιρός σαν σήμερα
    • About Us
    • All categories
    • Newsletter
    • tags
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • Όλες οι ειδήσεις
    • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
    • Όροι χρήσης
    • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    © 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
      • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
      • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • …
      • ΕΘΝΙΚΑ
      • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
      • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
      • ΒΙΝΤΕΟ
      • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
      • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
      • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
      • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
      • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
      • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
      • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
      • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
      • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
      • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
      • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
      • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
      • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
      • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
      • ΕΙΠΑΝ
      • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
      • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

    © 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

    Μάθε πρώτος τα νέα μας, κάνε κλικ στο Share εικονίδιο και επέλεξε Το προσθήκη στην αρχική σελίδα Έπειτα άνοιξε την εφαρμογή .