Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τον μπακαλιάρο
½ κιλό φιλέτα καθαρισμένα μπακαλιάρου, κομμένο σε κομμάτια
αλεύρι
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες, τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
50 ml. λευκό κρασί
150 ml νερό
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Για την γαρνιτούρα με πατάτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό πατάτες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για τον μπακαλιάρο
Αφού καθαρίσετε τα φιλέτα μπακαλιάρου σκουπίστε με χαρτί κουζίνας, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα (πρώτα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω) και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέστε την πάπρικα και αμέσως μετά τις τριμμένες ντομάτες.
Μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Ρίχνετε το κρασί και χαμηλώνετε την εστία μαγειρεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτετε το νερό και μαγειρεύετε 10 λεπτά μέχρι να πήξει.
Προσθέστε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο τηγάνι, καλύψτε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σκόρδο, τριμμένη φρυγανιά και το μαϊντανό.
Ψήστε 5-10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.
Για την γαρνιτούρα με πατάτες
Κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.
Σοτάρετε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Λίγο αργότερα προσθέτετε το πιπέρι και το μαϊντανό, αφήνετε για λίγο ακόμα και αφαιρείτε από την εστία.