Warning: Attempt to read property "term_id" on int in /var/www/vhosts/tilegrafimanews.gr/staging.tilegrafimanews.gr/wp-content/themes/jnews-child/functions.php on line 185
Μία γρήγορη, νόστιμη και πανεύκολη συνταγή!
Τι χρειαζόμαστε:
1 morfat (στο τενεκεδένιο κουτάκι)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 μικρό εβαπορέ
Εκτέλεση:
Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκεύη.
Χτυπάμε με το μίξερ 8 λεπτά τη morfat. Στην αρχή σσε μέτρια ταχύτητα και σιγά σιγά πιο γρήγορα. Γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό ειναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγη.
Βάζουμε και πάλι την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο και προσθετουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
Αυτή είναι η βασική συνταγή. Τώρα μπορούμε να χωρίσουμε το βασικό μείγμα σε άλλα μπολ και να του δώσουμε διάφορες γεύσεις. Κατάψυξη και… έτοιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα:
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:
1) ΑΝΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΥ μπορούμε να βάλουμε 2 μπανανες με λίγο γάλα στο μούλτι και προσθέτουμε όπως θα κάναμε με το ζαχαρούχο. Το παγωτό με αυτή την παραλλαγή δεν θα είναι το ίδιο γλυκο, οπότε μπορεί να σερβιριστεί με σιρόπι. Βγαίνει και λίγο πιο σκληρό. Εγώ το προτιμώ έτσι να πω την αλήθεια.
Ή μπορείτε να βάλετε το μισό ζαχαρούχο και μια μπανάνα (βγαίνει λιγότερο γλυκό έτσι αν σας φαίνεται πολύ γλυκό)
2) ΑΝΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ μπορουμε να βάλουμε ο,τι χυμό θέλουμε και την ποσότητα μπορούμε να την μετρήσουμε με το κουτάκι της morfat, βάζουμε όσο χυμό χωράει το κουτάκι αυτό.
[irp posts=”132196″ name=”Γάμος- Εκκλησία: Τα δικαιολογητικά”]
Αντι για χυμό φρούτου μπορεί να μπει “πουρες φρουτου”. Το ιδιο το φρουτο το κοβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε στο μουλτι με λίγο γάλα αν είναι απαραίτητο. Απαραίτητο είναι όταν το φρούτο απο μόνο του δεν έχει πολύ ζουμί. Γενικά για τα γλυκά που το φρούτο μπαίνει σαν πουρές να προτιμάτε τα παραγινομένα φρουτα
3) ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΣΤΕΡΕΟ το οποίο μπορεί να είναι φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, ξηροί καρποί, μπισκότα.. Καλό είναι το βασικό μείγμα να μείνει μισή με μία ωρα στην κατάψυξη και μετά να τα προσθέσουμε για να αποφύγουμε να πάνε όλα να μείνουν στον πάτο.
4) ΓΕΥΣΗ ΜΟΚΑ: ανακατευω στο εβαπορε πριν το ριξω στο μειγμα 1 1/2 κουταλακι του γλυκου νεσκαφε και προεραιτικα 1/2 κουταλακι του γλυκου κακαο.
5) ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: ανακατεύω 3-4 κ.σ. κακάο στο εβαπορέ πριν το βάλω.