Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews
Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Παστίτσιο φόρμας με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα

Newsroom από Newsroom
29/07/2015 10:23
σε ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα διαφορετικό παστίτσιο που γίνεται με κοφτό μακαρονάκι, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και τυλίγεται μέσα σε φύλλο κρούστας δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό πιάτο που μοιάζει και με πίτα.

Υλικά

6 φύλλα κρούστας
50ml ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
250γρ. μακαρονάκι κοφτό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
350γρ. καπνιστή χοιρινή μπριζόλα χωρίς κόκαλο, σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία

Βήμα 1

Γεμίζετε μια μέτρια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό, αλατίζετε και το αφήνετε να κοχλάσει. Μετά ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και το βράζετε για 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία του, ώστε να γίνει αλ ντέντε. Τα στραγγίζετε και κρατάτε κατά μέρος και το νερό που έβρασε το μακαρονάκι.

Βήμα 2

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το αλατίζετε και σοτάρετε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο, τα κυβάκια καπνιστής μπριζόλας και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνετε την κανέλα, το μπαχάρι και το αλεύρι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους και το αλεύρι να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο του σκεύους.

Βήμα 3

Σβήνετε με δύο φλιτζάνια από το νερό που έβρασε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύετε γρήγορα με την ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τον πυθμένα για να διαλυθεί το καμένο αλεύρι και να ενωθεί με τη σάλτσα. Μαγειρεύετε το μίγμα σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το στραγγισμένο κοφτό μακαρονάκι, το αβγό, την τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Για το παστίτσιο: Λαδώνετε μια μέτρια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ή εναλλακτικά ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26εκ. ή μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Λαδώνετε τρία φύλλα κρούστας ένα ένα και τα στρώνετε στη φόρμα, εφαρμόζοντάς τα στα τοιχώματά της αλλά και γύρω από το λαιμό της τρύπας και φροντίζετε οι άκρες τους να εξέχουν από τη φόρμα. Αδειάζετε εκεί το μίγμα της γέμισης. Σκεπάζετε με προσοχή με τα υπόλοιπα 3 φύλλα (αν χρειαστεί βάζετε μόνο τα 2), τα οποία λαδώνετε επίσης. Κόβετε τα περισσεύματα των φύλλων που εξέχουν, φέρνετε τις άκρες τους προς τα μέσα και τις στριμώχνετε στα τοιχώματα για να σφραγίσετε τη γέμιση.

Βήμα 5

Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο λάδι, βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε το παστίτσιο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνετε να κρυώσει λιγάκι και το ξεφορμάρετε. Το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα και, το καλοκαίρι, με μια περιποιημένη χωριάτικη!

Tip: Αντί για καπνιστή μπριζόλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο καπνιστό αλλαντικό της επιλογής σας όπως γαλοπούλα.


Δείτε επίσης.

Προηγούμενο Άρθρο

Θανάσιμος και δαπανηρός στρουθοκαμηλισμός στο Eurotunnel

Επόμενο Άρθρο

Γ. Βαρουφάκης: Η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης

ΣχετικάΆρθρα

test settings

από manos karadabanis
12/10/2024 | 15:14

test settings

test settings

από manos karadabanis
12/10/2024 | 15:13

test settings

dsfgdsfgdsfg

από manos karadabanis
12/10/2024 | 15:04

sdfgdsfgsdfg

test 8 scheduled

από manos karadabanis
12/10/2024 | 14:54

test 8 scheduled

test 7 non scheduled

από manos karadabanis
12/10/2024 | 14:52

test 7 non scheduled

test 6 non scheduled

από manos karadabanis
12/10/2024 | 14:49

test 6 non scheduled

Load More
Επόμενο Άρθρο

Γ. Βαρουφάκης: Η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

    tilegrafima-logo

    Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

    Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
    • HOT NEWS
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    About Us

    Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

    Όροι χρήσης

    Επικοινωνία

    Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

    RSS feed

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

    News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας επιδόματα καιρός σαν σήμερα
    • About Us
    • All categories
    • Newsletter
    • tags
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • Όλες οι ειδήσεις
    • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
    • Όροι χρήσης
    • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    © 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
      • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
      • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • …
      • ΕΘΝΙΚΑ
      • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
      • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
      • ΒΙΝΤΕΟ
      • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
      • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
      • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
      • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
      • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
      • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
      • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
      • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
      • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
      • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
      • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
      • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
      • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
      • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
      • ΕΙΠΑΝ
      • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
      • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

    © 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

    Μάθε πρώτος τα νέα μας, κάνε κλικ στο Share εικονίδιο και επέλεξε Το προσθήκη στην αρχική σελίδα Έπειτα άνοιξε την εφαρμογή .