της Χριστίνας Σιδέρη
Ποντιακή Σαλάτα για 4-5 άτομα – Υλικά
½ κιλό λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
300 γ. λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα
1 1/2 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κόκκινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
120 ml λάδι
4 κ.σ. ξίδι από κόκκινο σταφύλι
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα βάζο που κλείνει καλά, βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο και τη καυτερή πιπεριά.Κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε το περιεχόμενο για να ανακατεύτεί πολύ καλά.
Αφήνουμε για 2 ώρες.
Βάζουμε τα λάχανα σε σουρωτήρι και τα τρίβουμε με αλάτι για να μαραθούν.
Μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.