Μία υπέροχη γλυκιά συνταγή από τον Έκτρορα Μποτρίνι!!!
Υλικά για 6 άτομα
6 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό
5 κρόκους αυγών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια γάλα ζεστό
1 πρέζα βανίλια σκόνη
300 γρ. σαντιγί
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
Μαρμελάδα φράουλα
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
Ζάχαρη άχνη
1 χούφτα χοντροκομμένοι ξηροί καρποί
½ κιλό φράουλες
Φόρμα για σαρλότ
[irp posts=”136176″ name=”Αγιορείτικη Συνταγή: Τυρόπιτα με πιπεριές”]
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα ζεστό. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας.
Μόλις πήξει ελαφρώς η κρέμα μας αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ραντίζουμε λίγα μπισκότα με το λικέρ της αρεσκείας μας και τα βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη.
Τινάζουμε ελαφρά και τοποθετούμε στα τοιχώματα της φόρμας για σαρλότ ώστε να καλυφθεί παντού.
Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα την κρέμα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8-10 ώρες να παγώσει και να σφίξει.
Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε πολύ προσεκτικά τη σαρλότ, απλώνουμε στην επιφάνειά της μία στρώση μαρμελάδα φράουλα, πασπαλίζουμε με λίγους ξηρούς καρπούς και στολίζουμε αν θέλουμε με λίγες φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση.