Warning: Undefined array key 1 in /var/www/vhosts/tilegrafimanews.gr/staging.tilegrafimanews.gr/wp-content/themes/jnews-child/functions.php on line 184
Αυτή η κρεμώδης μακαρονάδα με μανιτάρια και παρμεζάνα ίσως είναι και από τα πιο αγαπημένα φαγητά .
Εκτός του ότι είναι vegetarian οπότε μπορούν να την απολαύσουν άπαντες είναι το απόλυτο comfort food σε pasta, εντάξει μπορεί να έχει λίγες θερμίδες παραπάνω αλλά πίστεψέ με ΑΞΙΖΟΥΝ !!!
Είναι ένα φαγητό που ενώ μπορείτε να το φτιάξετε για ένα σούπερ occasion τύπου date night ,πολύ εύκολα μπορείτε να το φτιάξετε και για την παρέα. Και αν και είναι πολύ απλό φαγητό δείχνει πολύ fancy και οι γεύση του θα μαγέψει τον κάθε απαιτητικό ουρανίσκο μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά.
Υλικά
1 πακέτο Linguine ή ότι σπαγγέτι θέλετε ( χρησιμοποίησα φρέσκιες Tagliatelle )
230 γρ φρέσκα καφέ μανιτάρια
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα Παρμεζάνα φρέσκο τριμμένη ( και έξτρα για να βάλετε από πάνω )
1/4 κούπας λευκό κρασί χρησιμοποιώ Chablis
4 κσ βούτυρο Lurpak ( 2 για τα μανιτάρια και 2 για την σως )
2 κσ ελαιόλαδο
4 Σκορδά ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
Μαϊντανο ψιλικομμενό
Λάδι τρούφας (προαιρετικά )
Οδηγίες
1. Βράζετε σε νερό με αρκετό αλάτι τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο και σουρώνετε.
2. Κόβετε τα μανιτάρια και τα αλατίζετε ελαφριά και τα βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεγάλο με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κσ ελαιόλαδο και τα σοτάρετε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα σκεπάζετε.
3. Στο ίδιο τηγάνι το αφήνετε ως έχει και βάζετε το κρασί ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό και προσθέστε 2 κσ βούτυρο και το σκόρδο. Μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να βγουν τα αρώματα στην επιφάνεια.
4. Βάλτε μεσα την κρέμα γάλακτος ανακατεύετε για 5 λεπτά χαμηλώστε την θερμοκρασία και προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό .
5. Βάλτε τα μακαρόνια και τα μανιτάρια και αν θέλετε ρίξτε και 1κγ λάδι τρούφας για έξτρα γεύση.
6. Σερβίρετε ζεστά και ρίχνετε πολύ παρμεζάνα από πάνω.
Καλή επιτυχία !!!