Μια συνταγή για ένα φαγητό, με δυο αγαπημένα υλικά, τα λαζάνια και το κοτόπουλο σε μορφή κιμά, συνοδεία λαχανικών, που αφού τα σοτάρουμε ψήνονται στον φούρνο.
Υλικά
300 γρ. λαζάνια
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
450 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
300 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ
200 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρό καρέ
170 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ
40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτες ολόκληρες, κονσέρβας
600 γρ. ζωμός κοτόπουλου
200 γρ. ντομάτες κονκασέ
10 γρ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
400 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
600 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι και λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει ο κιμάς ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε το καρότο, τις πιπεριές και το μπέικον.
Τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε και αυτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τις ολόκληρες ντομάτες και τον ζωμό.
Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.
Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χάσει τα υγρά του ο κιμάς, για μία ώρα περίπου.
Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ντομάτα κονκασέ, βγάζουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε για αλάτι και αφήνουμε το φαγητό μας λίγο στην άκρη να κρυώσει.
Προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί (24×30 εκ.) απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και πάνω της μια στρώση λαζάνια.
Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε, ώστε να έχουμε τρεις στρώσεις λαζάνια και δύο γέμιση.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει η σάλτσα μπεσαμέλ, δηλαδή για 15 λεπτά περίπου, γράφει το in.gr.