Warning: Attempt to read property "term_id" on int in /var/www/vhosts/tilegrafimanews.gr/staging.tilegrafimanews.gr/wp-content/themes/jnews-child/functions.php on line 185
Συνταγή για πεντανόστιμο μωσαϊκό.
Προετοιμασία: 20΄ Αναμονή: τουλάχιστον 1 ώρα
Υλικά (για 6-8 μερίδες)
1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
5 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτί (περίπου 400 γρ.) γάλα ζαχαρούχο
4 κουτ. σούπας κονιάκ ή χυμός χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
400-500 γρ. μπισκότα γεμιστά σε διαφορετικές γεύσεις (π.χ. φράουλα, μπανάνα, λεμόνι, πορτοκάλι, βανίλια)
Διαδικασία
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο και το κονιάκ ή τον χυμό.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού.
Προσθέτουμε μπισκότα μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό. Επενδύουμε με μεμβράνη μια φόρμα της αρεσκείας μας και απλώνουμε εκεί το μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να παγώσει και να σφίξει. Μετά το συντηρούμε στην ψύξη, αναφέρει το gastronomos.gr.