Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews
Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Τσουρέκι: Ο Στέλιος Παρλιάρος αποκαλύπτει τα μυστικά του

Newsroom από Newsroom
11/04/2017 14:15
σε ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
A A
63
SHARES
134
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πασχαλινό τσουρέκι: Οι ζύμες που περιέχουν μαγιά, όπως το τσουρέκι θεωρούνται δύσκολες επειδή άλλοτε μπορεί να φουσκώσουν και άλλοτε όχι, ακόμα και αν ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή.

1. Θερμοκρασία της μαγιάς: Όταν διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό υγρό (νερό ή γάλα, ανάλογα με τη συνταγή), φροντίζουμε η θερμοκρασία του υγρού να μην ξεπερνά τους 50°C. Δηλαδή, δεν το αφήνουμε να βράσει, αλλά το αποσύρουμε μόλις γίνει χλιαρό, γιατί, αν το ρίξουμε καυτό στη μαγιά, θα καταστρέψουμε τους ζυμομύκητες και δεν θα πετύχει το φούσκωμα. Ένα κόλπο για να δούμε αν το υγρό έχει τη σωστή θερμοκρασία είναι να βάλουμε το δάχτυλό μας: Θα πρέπει να το αισθανθούμε ζεστό, αλλά να μπορούμε να το ανεχθούμε.

2. Σωστό ζύμωμα: Είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια επειδή βοηθά να αναπτυχθεί ορθά το πλέγμα της γλουτένης, που θα επηρεάσει έπειτα τη δομή και την υφή του τσουρεκιού κάνοντάς το αφράτο, αναφέρει το steliosparliaros.gr. Μπορούμε να ζυμώσουμε με τα χέρια ή το γάντζο του μίξερ. Επιλέγουμε χαμηλή ταχύτητα, αφού το ζυμάρι είναι σφιχτό και μπορεί το μίξερ να «ζοριστεί». Καθώς ζυμώνουμε, παρατηρούμε ότι η ζύμη αλλάζει μορφή. Στην αρχή είναι πιο κολλώδης και στέκεται πάνω στα τοιχώματα, αλλά, όσο συνεχίζουμε, γίνεται πιο ελαστική και λεία και αρχίζει να ξεκολλάει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάσχα: Πόσο κρατάνε τα κόκκινα αυγά και μέχρι πότε μπορείτε να τα καταναλώσετε

Μητσοτάκης: «Η σκέψη μας, αναπόφευκτα, στρέφεται στους συγγενείς της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών»

3. Αναμονή σε δύο φάσεις: Η μαγιά χρειάζεται χρόνο για να δράσει. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η ξεκούραση της ζύμης, και μάλιστα σε δύο φάσεις. Μετά το πρώτο ζύμωμα, δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας και χαράσσουμε με μαχαίρι ένα σταυρό στην επιφάνειά της. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον.

4. Μόλις φουσκώσει, ο σταυρός θα εξαφανιστεί. Έτσι ξέρουμε ότι έχει πετύχει το πρώτο φούσκωμα.

5. Στη συνέχεια, πλάθουμε ξανά τη ζύμη ελαφρώς με το χέρι μας για να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί και να μη γίνει πολύ κυψελωτή.

6. Τέλος, της δίνουμε το τελικό σχήμα (πλεξούδα, κουλούρα κλπ.). Αφήνουμε πάλι σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο.
Ο συνολικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από τη θερμοκρασία της ζύμης και τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος. Υπολογίζουμε από 2 μέχρι 4 ώρες.

7. Δεν τρυπάμε το τσουρέκι! Αφού ξεκουραστεί και φουσκώσει δύο φορές η ζύμη, τη βάζουμε να ψηθεί. Προηγουμένως, όμως, είθισται να την αλείφουμε με λίγο αβγό, για να γίνει γυαλιστερή. Προσέχουμε να μην το κάνουμε άτσαλα, γιατί, αν τρυπήσουμε κατά λάθος το τσουρέκι με το πινέλο, θα δημιουργηθεί μια οπή από όπου θα διαφεύγει ο αέρας της ζύμης και μπορεί αυτή αρχικά να φουσκώσει στο ψήσιμο και μετά να κάτσει απότομα.


Δείτε επίσης.

Πηγή: steliosparliaros.gr
Ετικέτες: ΠάσχαΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΤΣΟΥΡΕΚΙ
Προηγούμενο Άρθρο

Ρωσία – Τουρκία: Ο Πούτιν κόβει τις πτήσεις τσάρτερ

Επόμενο Άρθρο

Survivor Greece 2017 : Όλες οι πληροφορίες για τη σημερινή αποχώρηση

ΣχετικάΆρθρα

Πάσχα: Πόσο κρατάνε τα κόκκινα αυγά και μέχρι πότε μπορείτε να τα καταναλώσετε

από Newsroom
16/04/2023 | 18:11

Πάσχα: Τα κόκκινα αυγά της Λαμπρής είναι ήδη βαμμένα και τοποθετημένα στις πιατέλες και τα καλαθάκια τους. Ο ΕΟΔΥ δίνει...

Μητσοτάκης: «Η σκέψη μας, αναπόφευκτα, στρέφεται στους συγγενείς της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών»

από TechTeam
16/04/2023 | 00:59

Το μήνυμα του από την Τήνο όπου βρίσκεται για τις ημέρες των εορτών, έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το Πάσχα,...

Έθιμα Πάσχα – 10 πασχαλινά έθιμα της χώρας μας

από Newsroom
15/04/2023 | 21:12

Έθιμα Πάσχα - 10 πασχαλινά έθιμα της χώρας μας - Η ελληνική παράδοση στον εορτασμό του Πάσχα. Το Πάσχα αποτελεί τη...

Πάσχα: Στο 100% οι πληρότητες

από TechTeam
15/04/2023 | 15:13

Ανάσταση σε όλους τους παραδοσιακούς ελληνικούς προορισμούς θα κάνουν οι Έλληνες φέτος χαρίζοντας υψηλές πληρότητες σε αυτούς, που θα ζήσουν...

Μητσοτάκης: Χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και προκοπή

από TechTeam
15/04/2023 | 14:52

«Καλή Ανάσταση! Χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, σε όλο τον...

Φεύγουν και οι τελευταίοι

από TechTeam
15/04/2023 | 09:00

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους για το Πάσχα των τελευταιών ετών ήταν η φετινή καΘώς βοηθούντος και του καλού καιρού,...

Load More
Επόμενο Άρθρο

Survivor Greece 2017 : Όλες οι πληροφορίες για τη σημερινή αποχώρηση


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

    tilegrafima-logo

    Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

    Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
    • HOT NEWS
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    About Us

    Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

    Όροι χρήσης

    Επικοινωνία

    Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

    RSS feed

    ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

    News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας επιδόματα καιρός σαν σήμερα
    • About Us
    • All categories
    • Newsletter
    • tags
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • Όλες οι ειδήσεις
    • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
    • Όροι χρήσης
    • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    © 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
      • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
      • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • …
      • ΕΘΝΙΚΑ
      • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
      • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
      • ΒΙΝΤΕΟ
      • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
      • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
      • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
      • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
      • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
      • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
      • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
      • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
      • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
      • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
      • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
      • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
      • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
      • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
      • ΕΙΠΑΝ
      • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
      • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

    © 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

    Μάθε πρώτος τα νέα μας, κάνε κλικ στο Share εικονίδιο και επέλεξε Το προσθήκη στην αρχική σελίδα Έπειτα άνοιξε την εφαρμογή .