Άδωνις Γεωργιάδης: Ιδιαιτέρως προβληματισμένος για τους διωγμούς που έχουν υποστεί οι χριστιανοί στη Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, παρουσιάστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις που παραχώρησε.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στο vimaorthodoxias.gr, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του, παρακολουθούν το θέμα στενά, τους ενδιαφέρει και ανησυχούν πάρα πολύ με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη Συρία.
Όπως υπογράμμισε, οι Μουσουλμάνοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον εμφύλιο που επικρατεί στην περιοχή προκειμένου να προβούν σε εκκαθάρισή της από τους χριστιανούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο Χαλέπι, από 250.000 που ήταν ο αριθμός των χριστιανών πριν την έναρξη του πολέμου έχουν απομείνει μόλις 40.000.
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε, ακόμα, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει άλλον έναν λόγο να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αφού οι πληθυσμοί αυτοί, επί της ουσίας, έλκουν την καταγωγή τους από το Βυζάντιο και τους συνδέουν βαθιές ρίζες με τον ελληνισμό.
[irp posts=”132366″ name=”Γεωργιάδης: Η Ελλάς θα ήταν καλύτερη εάν είχε ακούσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη”]
Τέλος, αναφορικά με το τι θα έπρεπε να κάνει το ελληνικό κράτος προκειμένου να στηρίξει τους ομόθρησκούς μας που υποφέρουν και απειλείται η ζωή τους, αρχικά υπενθύμισε ότι το θέμα είναι κυβερνητικό άρα η πρωτοβουλία των κινήσεων βρίσκεται στην πλευρά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι και ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία ήδη πιέζουν την κυβέρνηση να πάρει τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται και να βοηθήσουν τους χριστιανούς της Συρίας και θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτή Χαρακόπουλου είχε απευθύνει στο πρόσφατο παρελθόν ερώτηση στον κ. Κοτζιά ρωτώντας τον υπουργό Εξωτερικών:
• Αν υπάρχει σχέδιο για την ενεργότερη παρουσία του ελληνικού κράτους στην ενίσχυση της προστασίας των Χριστιανών της Συρίας και του Ιράκ και της επιστροφής των Χριστιανών προσφύγων απ’ αυτές τις χώρες στις πατρογονικές τους εστίες.
• Ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει για να αναδειχθούν τα προβλήματα των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, που προκύπτουν από τις πολεμικές συγκρούσεις και αν υφίστανται δίαυλοι συνεργασίας με τις τοπικές Εκκλησίες και ιδιαιτέρως με το Πατριαρχείο Αντιοχείας.
• Αν γνωρίζει πόσοι είναι οι Χριστιανοί πρόσφυγες, κάθε δόγματος, από τη Συρία και το Ιράκ στην Ελλάδα κι αν έχει εκπονηθεί σχέδιο για την επιστροφή τους στις χώρες τους σε περίπτωση επίτευξης της ειρήνης, εφόσον το επιθυμούν και οι ίδιοι.