Χριστουγεννιάτικο στεφάνι: Πως να το φτιάξετε
Θέλετε να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο σας δέντρο με στεφάνι αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε λεφτά; Φτιάξτε το μόνοι σας! Η παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη δείχνει πώς με λίγα υλικά και πολύ φαντασία μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας χριστουγεννιάτικο στεφάνι για το δέντρο. Προσοχή, δεν τρώγεται!
Υλικά
3 κούπες αλεύρι
1 κούπα αλάτι
1 κούπα νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο
[irp posts=”87067″ name=”Χριστούγεννα 2016: Εθιμα απ’όλο τον κόσμο”]
Όπως αναφέρει το thepressroom βάζουμε τα υλικά για το ζυμάρι σε ένα λεκανάκι και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική και ωραία ζύμη.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα 4, σε τρία ισόποσα μέρη για να πλέξουμε με αυτά το στεφάνι και σε ένα με λίγη παραπάνω ποσότητα ζυμαριού από τα προηγούμενα για τα στολίδια.
Απλώνουμε τα 3 ζυμάρια μας και πλέκουμε με αυτά την πλεξούδα μας, δημιουργώντας έναν κύκλο.
Το 4ο ζυμάρι μας, το χωρίζουμε και αυτό σε 3 ίσα μέρη για να φτιάξουμε τα 3 διαφορετικά σχέδια που έχουμε επιλέξει για τον στολισμό του – καρδούλα, αστέρι, χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Ανακατεύουμε το κάθε ζυμάρι με 1 κ.γ. από χρώμα ζαχαροπλαστικής που έχουμε επιλέξει – κόκκινο χρώμα για την κουπάτ-καρδιά, πράσινο για το δέντρο και κίτρινο για τα αστέρια.
Απλώνουμε τα ζυμάρια μας και χρησιμοποιώντας τις κουπάτ, κόβουμε τα σχέδια μας στο κάθε ζυμάρι.
Αν θέλουμε, σχηματίζουμε με λίγο παραπάνω ζυμάρι και φύλλα- γκι για το στεφάνι μας.
Μόλις ετοιμάσουμε τα στολίδια και το στεφάνι μας, με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο νερό τα στολίδια και τα κολλάμε πάνω στο στεφάνι.
Αν θέλουμε, δημιουργούμε τρύπες στο στεφάνι με οδοντογλυφίδα και κρεμάμε ότι στολίδια θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά. Μας ενδιαφέρει να στεγνώσει και όχι να «ψηθεί».
Είναι μια απλή συνταγή που μπορείτε να την κάνετε με τα παιδιά σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016 ΕΔΩ.