Σκληρό ροκ ετοιμάζει η κυβέρνηση απέναντι στους αντιεμβολιαστές καθώς παίρνουν μεγάλες διαστάσεις και βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.
«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία» είπε σε μήνυμά του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Μάλιστα, παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται η προσπάθεια από κάποιους να εξαπατήσουν πολίτες ζητώντας τους χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα ή δεν θα εμβολιαστούν.
Σε ηχητικό ντοκουμέντο, αντιεμβολιαστής προσπαθεί να πείσει πολίτη να δώσει χρήματα για να τύχει αυτής της «κάλυψης», προκειμένου να γίνει διαβίβαση εγγράφων προς διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, στα οποία να αναφέρεται ότι ο πολίτης δεν αναγνωρίζει την «κυριαρχία» του Δημοσίου και τις αποφάσεις τους σε ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία.
Στο ηχητικό ντοκουμέντο περιγράφεται η όλη διαδικασία
– Απλώς οι άθλιοι εδώ άλλα μας λένε εμάς εδώ στις τηλεοράσεις, προσπαθούν με το ζόρι να μας βάλουν ας πούμε μέσα σε μια ζωή ηλίθια και στην Ευρώπη πήγαν και ψήφισαν πριν από τρεις μήνες ότι η ζωή είναι ωραία και ότι δεν θα μας υποχρεώσουν να κάνουμε, να βάλουμε μάσκα ή να κάνουμε το εμβόλιο υποχρεωτικά. Το καταλαβαίνεις; Είναι πολύ απλό.
– Ο δικαστικός επιμελητής για σένα, για το δικό σου όνομα θα πάει και θα κάνει 40 έως 60 επιδόσεις. Κάθε μία είναι περίπου 44 ευρώ. 44 ευρώ επί 40 έως 60 φορές κάνουν πόσο; Δεν ξέρω, 1.700 έως 3.000 ευρώ. Ένα ποσό το οποίο ο καθένας μεμονωμένα δεν μπορεί να το κάνει. Οπότε αυτό το πράγμα το μοιράζουν 100 άτομα, 120, 130…
– Βγαίνει μέσος όρος 30 ευρώ, 25 ευρώ, 20 ευρώ κ.ο.κ. Επιχείρημα αυτό ότι κοίταξε θα το κάνουν πολλοί μαζί ταυτόχρονα και θα μοιράζουν το κόστος και το κόστος για να βγει περίπου στα 20 ευρώ είναι αυτά τα 2.500, τα οποία μοιράζονται 150 άτομα και βγαίνει περίπου ένα 20αρικο. Κάπως έτσι το εννοούν οι άνθρωποι αυτοί που κάνουν αυτό το πράγμα. Είναι μια προσπάθεια να τους πούμε ότι αυτό που λένε είναι μια βλακεία και μισή. Δεν τους κάνουμε κάτι, λέμε απλά ότι είμαστε λίγοι και ότι αυτά που λέτε είναι ηλίθια.
Εγώ μέσα στο κορμί μου βάζω ότι εγώ θέλω δεν υπάρχει περίπτωση να μου επιβάλλει κάποιος άλλος να βάλω κάτι. Είναι δυνατόν; Τι συζητάμε τώρα τα αυτονόητα; Δόξα τω Θεώ πολλά ή λίγα δεν ξέρω αν είναι πάντως είναι πάνω από 2.000 με υπογραφή.
– Με την εξουσιοδότηση ανακαλείς τη νομοθετική κοινοβουλευτική και δικαστική εξουσία και θα πας και θα στείλεις έναν δικαστικό επιμελητή στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Ελλάδας, στο Κοινοβούλιο, στον Άρειο Πάγο, στον Εισαγγελέα, στον υπουργό Οικονομικών, στην Τράπεζα της Ελλάδας, στο νομικό συμβούλιο του κράτους.
– Έγκυρος και έγκριτος νομικός που γνωρίζει νομική θα σου πει ότι με αυτό εδώ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Ίσα ίσα που μπορείς και να τους κάνεις μήνυση.
Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, είπε ότι τίθενται σοβαρά ζητήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι μόνο, τονίζοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν δικαστικούς επιμελητές, έναν λειτουργό του Δημοσίου, για να πουν ότι δεν θέλουν την κάλυψη του Δημοσίου, ενώ τι θα κάνουν αν χρειαστεί το παιδί τους νοσοκομείο; Πού θα απευθυνθούν; Στο Δημόσιο. Θα έπρεπε ήδη να υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για φαινόμενα όπως αυτό».