Για το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού είπε:
«Τα εμβόλια προστατεύουν εμάς. Δεν γνωρίζουμε αν εμποδίζουν τη διασπορά της νόσου. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάνω εγώ το εμβόλιο κατ’ ανάγκη προστατεύω τους διπλανούς μου. Αν το κάνουμε πολλοί, εκεί θα δημιουργηθεί το τοίχος έναντι του κορωνοϊού. Να μην επαναπαυθούμε εάν κάνουμε το εμβόλιο. Ενώ έχουμε προστατευτεί, μπορεί να μεταδίδουμε τον κορωνοϊού στους διπλανούς μας, οι οποίοι μπορεί να είναι στις ευπαθείς ομάδες».
Για τις διαδικασίες έγκρισης του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τόνισε ότι «δεν γίνεται έκπτωση στη διαδικασία. Συνεδριάζουν 8 μέρες νωρίτερα, εφόσον το εμβόλιο έχει εγκριθεί από τρεις άλλες ρυθμιστικές αρχές. Τους Βρετανούς, τους Καναδούς και τους Αμερικανούς. Οι τελευταίοι έκαναν τη διαδικασία της έγκρισης ανοιχτά. Μπορούσε να την παρακολουθήσει όλος ο κόσμος. Ελπίζω ότι και ο ΕΟΦ θα κάνει μια αντίστοιχη ανοικτή διαδικασία».
Σχετικά με το αν θα εμβολιαστούν άτομα που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή ή πάσχουν από αυτοάνοσα, υποστήριξε ότι στις κλινικές μελέτες των εμβολίων συμμετείχαν άτομα που ανήκουν σε τέτοιες κατηγορίες.
«Να περιμένουμε τις επόμενες μέρες την τελική απόφαση του Οργανισμού των ΗΠΑ, όπου θα ξεκαθαριστούν οι κατηγορίες των ευάλωτων που συμπεριλήφθησαν στις κλινικές δοκιμές. Να μη δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν θα γίνει εμβολιασμός σε όσους ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες των ευάλωτων ομάδων» εξήγησε.
Ακόμα, έκανε λόγο, ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την μετάλλαξη του κορωνοϊού, καθώς, η μεγαλύτερη συντελέστηκε τον Φεβρουάριο. «Αυτός ο κορωνοϊός εξελίσσεται πολύ αργά. Άλλαξε κάπως, αλλά τα εμβόλια που έχουμε τον πιάνουνε» πρόσθεσε. Επιπλέον, χαρακτήρισε εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Astra Zeneca συνεργάζεται με το Ρωσικό Ινστιτούτο που εφηύρε το ρωσικό εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού.
Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για το ρωσικό εμβόλιο, «γιατί χρησιμοποιούν αντίστοιχη τεχνική με την Οξφόρδη και πιο σύνθετη. Το ευνοϊκό είναι ότι η Αstra Zeneca έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες».