Warning: Undefined array key 1 in /var/www/vhosts/tilegrafimanews.gr/staging.tilegrafimanews.gr/wp-content/themes/jnews-child/functions.php on line 184
Ηλιόπουλος: Τη θέση ότι «υπάρχει ένας κοινός παρακρατικός μηχανισμός ΕΥΠ και Predator με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη», διατύπωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνεντεύξεις του στον ΣΚΑΪ και τον ρ/σ ”Αθήνα 98,4 FM”, υποστηρίζοντας ότι «βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύκλου αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το απόρρητο. Δεν μας έχει δώσει καμία απάντηση γιατί δεν έγινε απολύτως κανένας έλεγχος στην Intellexa, ούτε γιατί η ΕΥΠ λειτουργούσε όπως λειτουργούσε». Σημείωσε ότι «με δική του ευθύνη καλύπτεται ακόμη ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέων και με τεράστια πολιτική δειλία τα ρίχνει όλα στον ανιψιό του κ. Δημητριάδη» ενώ «δεν έχει δώσει απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ -όχι το Predator- στον Νίκο Ανδρουλάκη και τους δημοσιογράφους κκ Κουκάκη και Μαλιχούδη» και «με δική του ευθύνη καλύπτει τους ιδιώτες που είχαν το Predator». «Εξαιτίας του δεν ήρθαν στην εξεταστική οι κκ Λαβράνος και Μπίτζιος» προσέθεσε.
Ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «μέχρι και η εφημερίδα “Η Καθημερινή” το Σάββατο ζητούσε να διαλυθούν οι σκιές και να έχουμε πλήρη και ταχεία διαλεύκανση. Για να μην αναφερθώ σε όσα έγραφαν “Τα Νέα” και “Το Βήμα” για την παρακολούθηση του κ. Χρυσοχοΐδη”».
Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Documento είπε ότι «παραθέτει στοιχεία και περί παρακολούθησης του κ. Καρυπίδη με Predator, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλύπτει τους κκ Λαβράνο και Μπίτζιο που σχετίζονται με την εταιρεία που έχει το παράνομο λογισμικό».
Αναφορικά με την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με τις εκλογές, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «όσο η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις, τότε η τράπουλα παραμένει σημαδεμένη». Προσέθεσε ότι «η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, η PEGA, λέει ότι όλα πρέπει να διαλευκανθούν για τις υποκλοπές στην Ελλάδα πριν τις εκλογές. Και γι’ αυτό εμείς ζητάμε θεσμικά όρους ώστε να πάμε σε μια όσο πιο καθαρή διαδικασία». Υποστήριξε δε ότι «έχουμε την πιο αδίστακτη κυβέρνηση που είχε ποτέ η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά».
Τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να κατέβει στην απεργία της Τετάρτης, στις 9 Νοέμβρη, «και για την ακρίβεια και τη λεηλασία της κοινωνίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και για τη δημοκρατία», καθώς «η δημοκρατία δεν είναι πολυτέλεια σε αυτή τη χώρα».
Για το ζήτημα της ακρίβειας και το καλάθι του νοικοκυριού, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «και τα σούπερ μάρκετ και τα κόστη τής τροφοδοσίας επηρεάζονται από τα κόστη του ρεύματος» και ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου οι πάροχοι αγόραζαν στη χονδρική 232 ευρώ τη μεγαβατώρα και πουλούσαν 619 ευρώ». «Τα νούμερα είναι τραγικά. Πρόκειται για 166% περιθώριο κέρδους», τόνισε, σχολιάζοντας ότι «αυτό είναι πλιάτσικο τη στιγμή που η πλειοψηφία των πολιτών δεν βγάζει το μήνα».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αρνείται να λάβει τα μέτρα που πρέπει, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής ή η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα που επηρεάζει το κόστος μεταφοράς των τροφίμων». «Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση που ανέχεται και στηρίζει την αισχροκέρδεια σε βάρος των πολιτών. Το καλάθι του νοικοκυριού είναι ένα τεράστιο επικοινωνιακό φιάσκο», είπε, προσθέτοντας ότι «οι διάφορες ενισχύσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν προκύψει από τα πολύ αυξημένα φορολογικά έσοδα» και πως «τα επιπλέων 4 δισ. ΦΠΑ δεν είναι επειδή καταναλώνουν οι πολίτες περισσότερα αλλά επειδή πληρώνουν περισσότερο».
Σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων, θύμισε πως όταν η κυβέρνηση έφερε τον νέο πτωχευτικό με τον κ. Σταϊκούρα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση μομφής. «Δεν γίνεται να έχουμε χειρότερο πτωχευτικό από αυτόν που πρότεινε το ΔΝΤ το 2013-2014. Μέχρι και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων είπε ότι για πρώτη φορά καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας με τον πτωχευτικό της ΝΔ», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «το θέμα των κόκκινων δανείων έχει και ισχυρότατη ηθική διάσταση, με φόντο την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση». Τέλος είπε ότι η χώρα χρειάζεται άλλο πτωχευτικό και ρύθμιση του πανδημικού χρέους, με διαγραφή μέρους του.