Σας φαίνεται πολύ περιέργο όταν διαβάζετε ότι τόσα χρόνια κόβατε λάθος το ψωμί. Κι όμως είναι μια πραγματικότητα. Ηρθε η στιγμή να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια ζωής και να κόβετε το ψωμί με τον σωστό τρόπο. Αν και η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια όσοι προσέχουν την διατροφή τους έχουν περιορίσει πολύ την κατανάλωση του ψωμιού, υπάρχουν ακόμα πολλοί που συνοδεύουν το φαγητό τους με αυτόν τον γευστικό υδατάνθρακα.
Ο περισσότερος κόσμος κόβει το ψωμί από την κορυφή προς τα κάτω. Με αυτή την τεχνική θα έχετε παρατηρήσει ότι λογικά πολύ δύσκολα καταφέρνατε να έχετε λεπτοκομμένες φέτες, ειδικά σε αφράτο ψωμί που κουνιέται καθώς κόβεται.
Αυτός ο τρόπος σύμφωνα με την γνωστή σεφ Sarah Jampel είναι λάθος.
Επομένως τι δεν κάνουμε σωστά;
Αντί να ξεκινάτε από την κορυφή και να καταλήγετε σταδιακά στο τέλος, γυρίστε το ψωμί στο πλάι και ξεκινήστε από εκεί να το κόβετε.
Με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε από την αρχή κόρα και θα είναι πιο εύκολο να κόψετε στο πάχος που θέλετε τη φέτα σας.
Δείτε το παρακάτω βίντεο και δοκιμάστε το: