Αρκετές ήταν οι διαφοροποιήσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο, όπως προκύπτει από τον ονομαστικό κατάλογο της χθεσινής ψηφοφορίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
Οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την οποία μεταξύ άλλων καταψήφισαν οι Νίκος Κοτζιάς, Σταύρος Κοντονής, Φωτεινή Βάκη κ.α.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Κοντονής είχε δημόσια εξηγήσει πως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλοιώνει το πολίτευμα.
Ακόμα, αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας-«κουρελού» στήριξαν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Οι Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Φίλης, Σταύρος Κοντονής, Φωτεινή Βάκη και Νίνα Κασιμάτη καταψήφισαν τα άρθρα 30 και 32 (εκλογή ΠτΔ).
Ο Σταύρος Κοντονής καταψήφισε και τα άρθρα 34 και 35 που επίσης σχετίζονται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ η Νίνα Κασιμάτη δήλωσε παρών στο άρθρο 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα. Κατά του άρθρου 3 ψήφισε και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ψήφισε «παρών» στα άρθρα 3, 13, 22, 33, 59 που σχετίζονται με την θρησκευτική ουδετερότητα και τον πολιτικό όρκο και «ναι» στο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Η Κατερίνα Παπακώστα υπερψήφισε την θρησκευτική ουδετερότητα καταψήφισε όμως την υποχρεωτικότητα του πολιτικού όρκου (3, 33, 59) και υπερψήφισε το 16.
«Παρών» ψήφισαν και οι Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις στο 3 ενώ ο Τέρενς Κουίκ όπως και ο Σπύρος Δανέλλης ψήφισαν «ναι» σε όλα.
Επίσης το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπερψήφισαν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Ιωάννης Σαρίδης, Ιωάννης Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Μαυρωτάς, Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λυκούδης, Γ. Αμυράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Σπύρος Δανελλης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, και Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ).