Μπορεί να παρακολουθήσαμε την πιο καλά σκηνοθετημένη παράσταση παραίτησης υπουργού που έγινε ποτέ ωστόσο θρίλερ παραμένει εάν ο Τσίπρας έχει τους 151 παρότι υποστηρίζει στο παρασκήνιο ότι έχει 152 για τις Πρέσπες.
Η ένταση συνεχίζεται αφού έπειτα από την παραίτηση του Πάνου Καμμένου και την αποχώρηση των ΑΝΕΛ αλλά και την ανακοίνωση-δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει Ψήφο Εμπιστοσύνης από τη βουλή, ξεκίνησαν ήδη οι υπολογισμοί για το ποιοι είναι οι βουλευτές που φέρονται έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση πέραν των 145 της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ο Πάνος Καμμένος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, παραδεχόμενος δημόσια πως 4 βουλευτές του Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος και Ζουράρης το πιο πιθανό είναι να δώσουν Εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση. Δηλαδή να επικυρώσουν επί της ουσίας με την ψήφο τους την Συμφωνία των Πρεσπών.
Στους συνολικά έξι βουλευτές που χρειάζεται η Κυβέρνηση για τους 151, θα πρέπει κανείς να συμπεριλάβει την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της είναι βέβαιο ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην οποία μετέχει, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει και υπέρ της «Συμφωνίας των Πρεσπών».
Δηλαδή οι σχεδόν “σίγουροι” βουλευτές είναι 150, 145 ΣΥΡΙΖΑ + 1 Παπακώστα + 4 ΑΝΕΛ. Από εκεί και πέρα αρχίζει το “θρίλερ”.
Αφού πολύ κοντά στο να στηρίξει την κυβέρνηση είναι ο Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού που καιρό τώρα εμφανίζεται να στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όμως θα πάει κόντρα στην κομματική γραμμή του Ποταμιού που δεν δίνει Ψήφο Εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Γιάννη Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος αν και είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, την Παρασκευή δήλωσε πως «Καταψηφίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν η κυβέρνηση μετά το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή, δεν πρόκειται να πάρει από εμένα ψήφο εμπιστοσύνης και ας πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός τι θα γίνει με αυτό το θέμα». Σε περίπτωση που φανεί συνεπής δεν πρέπει να υπολογίζεται.