Εξίσωση για δυνατούς λύτες συνιστούν οι αποφάσεις που καλείται να λάβει τις αμέσως επόμενες μέρες η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού.
Από τη μία πλευρά, η επιβολή νέων μέτρων αποτελεί για πολλούς ειδικούς μονόδρομο, έστω και σε προληπτικό επίπεδο για να μπει ένα ισχυρό ανάχωμα και να αποτραπεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που θα δημιουργούσε συνθήκες ασφυξίας σε ένα ήδη ταλαιπωρημένο σύστημα Υγείας που βρίσκεται στα όρια του.
Στην αντίπερα όχθη, κυβερνητικοί παράγοντες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο βαρύ κλίμα που επικρατεί στου κόλπους της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας, ένα σημαντικό κομμάτι των οποίων στηρίζεται αποκλειστικά στην κρατική στήριξη και βλέπει το άμεσο μέλλον ζοφερό και δυσοίωνο, χωρίς προοπτική και με σοβαρό το ενδεχόμενο να μην αντέξουν την επιμήκυνση μίας νέας κατάστασης τύπου lockdown.
Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για την απροθυμία ενός σημαντικού μέρους των υγειονομικών να εμβολιαστούν, εξέλιξη που επηρεάζει όχι μόνο την εξάπλωση της πανδημίας μέσα στα ιδρύματα, αλλά δίνει και ένα κακό παράδειγμα σε όσους κάνουν δεύτερες σκέψεις για το εμβόλιο αλλά και επιχειρήματα σε κάθε λογής ψεκασμένους που αρνούνται να μπουν στη διαδικασία.
Αν και η οικονομία για το πρωθυπουργικό γραφείο αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα, εντούτοις τα επόμενα βήματα στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας είναι κομβικά και συνδέονται άμεσα με την γρηγορότερη ολική επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας της χώρας και το άνοιγμα της αγοράς.
Στην Κυβέρνηση δίνουν έναν αγώνα δρόμου προκειμένου έως το καλοκαίρι η κατάσταση να τεθεί μερικώς υπό έλεγχο και επιτέλους η χώρα να κάνει την καθοριστική στροφή για ένα δυναμικό restart που τόσο έχει ανάγκη.