Πλειστηριασμοί 2017: Τριγμούς εξακολουθεί να προκαλεί στο εσωτερικό πεδίο κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ο εφιάλτης των πλειστηριασμών, ενώ η τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη προκαλεί αμηχανία.
Τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη
Αίσθηση προκάλεσε η τροπολογία με την οποία ασκείται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον επιτίθεται σε συμβολαιογράφους και παρεμποδίζει τους πλειστηριασμούς. Ενώ είναι προφανές ότι υπάρχει αμηχανία στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κορυφαία στελέχη που έχουν διατυπώσει μάλιστα τις αντιρρήσεις τους δεν θέλουν να προχωρήσουν σε κανένα σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα. Και όλα αυτά με φόντο το άγριο σφυροκόπημα που έχει ξεκινήσει ο Περισσός.Το ΚΚΕ να κάνει λόγο για «κατήφορο χωρίς τελειωμό» και προσπάθεια της κυβέρνησης «να ποινικοποιήσει τη δράση και τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς».
Στην Κουμουνδούρου πάντως καταγράφονται αντιδράσεις, με την ίδια πηγή να επιμένει ότι «πρέπει να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί»! και παράλληλα να ακολουθήσει νομοθετική ρύθμιση!
Συνεχίζει να «πυροβολεί» ο Φίλης
Σημειωτέον, ότι ο Νίκος Φίλης «κάρφωσε» το Μαξίμου από το βήμα της Βουλής για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας αμφισβητώντας επί της ουσίας το κυβερνητικό αφήγημα. Υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να μελετήσει σοβαρά το θέμα της οριζόντιας νομοθετικής προστασίας της πρώτης κατοικίας με βάση την αντικειμενική αξία και να μην αρκεστεί στη συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες». Και προέτρεψε την κυβέρνηση να ρυθμίσει πέρα από την οριζόντια προστασία και τη μη διενέργεια των πλειστηριασμών στην εμπορική, αλλά στην αντικειμενική αξία.
Και ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής όμως, είπε, ότι «πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην βρεθεί στο στόχαστρο η πρώτη κατοικία». Συμπληρώνοντας, ότι «αν χρειαστεί να γίνει νόμος εγώ θα το στηρίξω».
Σε αναμμένα κάρβουνα οι βουλευτές
Στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τέλος, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, παραδέχεται στο iefimerida ότι βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα».
Για να σχολιάσει ότι «είναι νούμερο ένα θέμα που μας ενδιαφέρει και τώρα και για τους επόμενους μήνες». Μάλιστα, η ίδια πηγή τάσσεται υπερ της άποψης ότι «πρέπει να ακούγεται ότι χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία», όπως και ότι πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια για τα μικρά δάνεια και για τον κόσμο που βρέθηκε πιεσμένος από το 2010 και μετά.
Στέλλα Α.Γκαντωνα iefimerida.gr