Η στοχοποίηση και η απόπειρα απαξίωσης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος είναι εδώ και χρόνια μία συνήθη τακτική των στελεχών της ηγετικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει φροντίσει να λούσει με χαρακτηρισμούς εκπροσώπους των Μέσων που τόλμησαν να αναδείξουν θέματα που προκαλούσαν εκνευρισμό στο κόμμα και στον αρχηγό.
Σε μία επεισοδιακή συνεδρίαση στην Βουλή, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ, υποστηρίζοντας ότι δεν διασφαλίζει την πολυφωνία στα μέσα, λες και έχει αναλάβει ρόλο αρχισυντάκτη για τα δελτία ειδήσεων!
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση της επικοινωνιακής ομάδας της Κουμουνδούρου που εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση για το κεντρικού δελτίο ειδήσεων γνωστού τηλεοπτικού σταθμού, όταν αντελήφθησαν ότι ένα από τα θέματα που έπαιξε δεν τους άρεσε.
Αλλά και στο παρελθόν και παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ακατανόητη εμμονή εναντίον των δημοσιογράφων, η κεντρική Διοίκηση του κόμματος έχει βάλει στο στόχαστρο πρόσωπα και μέσα είτε με τη μέθοδο του αποκλεισμού, είτε με προσβλητικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, είτε ταυτίζοντας τους με τη Νέα Δημοκρατία.
Χαραγμένη επίσης στη μνήμη των πολιτών είναι η απόπειρα του τότε ισχυρού υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παππά, να ελέγχει απόλυτα την ενημέρωση μέσα από το διαγωνισμό παρωδία και το σχετικό νόμο που δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, ευτυχώς για τη Δημοκρατία πήγε στις καλένδες.