Από τις φρυκτωρίες έως τις δορυφορικές και κινητές τηλεπικοινωνίες, τα εκθέματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ «ζωντανεύουν» ψηφιακά με ένα «κλικ».
Το νέο Virtual Tour που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Μουσείου, δίνει τη δυνατότητα για ψηφιακή περιήγηση στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης, από οποιοδήποτε σημείο της χώρας.
Οι ψηφιακοί επισκέπτες, μέσα από το Virtual Tour, έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στους χώρους του Μουσείου και να μάθουν πληροφορίες για τα εκθέματα, μέσα από ενημερωτικά κείμενα, επεξηγηματικά videos, ηχητικά αποσπάσματα και δημιουργικές δραστηριότητες. Το virtual tour περιλαμβάνει τέσσερεις θεματικές: την κεντρική έκθεση, με εκθέματα σχετικά με την ιστορία των τηλεπικοινωνιών, τα τηλεφωνικά κέντρα με εικόνες και βίντεο από τις τηλεφωνήτριες στην Ελλάδα του 1960, την εξέλιξη της κινητής τηλεφωνίας και το πρώτο τηλεοπτικό στούντιο της χώρας, όπου προβλήθηκε το 1966 η πρώτη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή στην Ελλάδα. Κάθε θεματική ενότητα ξεκινάει με ένα εισαγωγικό βίντεο, με τον ηθοποιό Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.
Το πλούσιο περιεχόμενο του Virtual Tour είναι ιδανικό ψηφιακό εργαλείο μάθησης, καθώς μπορεί να χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικούς και σχολεία για τη διάδοση πληροφοριών και γνώσεων, στο πλαίσιο μαθημάτων. Σήμερα, το Virtual Tour περιλαμβάνει περίπου 100 πολυμεσικά αντικείμενα, τα οποία συνεχώς εμπλουτίζονται για να τα ανακαλύψουν οι ψηφιακοί επισκέπτες.
«Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ είναι ένα σύγχρονο μουσείο που συνεχώς εξελίσσεται. Δημιουργήσαμε το Virtual Tour για να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερο κόσμο να επισκεφθεί το Μουσείο από οποιοδήποτε σημείο της χώρας, και να περιηγηθεί εικονικά σαν να βρισκόταν στον χώρο του Μουσείου. Στην ψηφιακή εποχή πρωταγωνιστής είναι η τεχνολογία και στον Όμιλο ΟΤΕ προσπαθούμε να μεγιστοποιούμε τα οφέλη της σε κάθε πτυχή της λειτουργίας μας», δήλωσε η Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, Ντέπη Τζιμέα.
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ είναι ο θεματοφύλακας της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και έχει ως στόχο τη διάδοσή της, ως μέρους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα, οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Παράλληλα, το Μουσείο πραγματοποιεί τακτικά προγράμματα και δράσεις, για σχολεία και ιδιώτες, στις εγκαταστάσεις του και διαδικτυακά, προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν.