ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
Πάνω από το 90% των οδοντικών εμφυτευμάτων που τοποθετούνται, λειτουργούν και μετά τη δεκαπενταετία, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ενώ το ποσοστό αποτυχίας στην διαδικασία, δεν ξεπερνά το 1-2%, δηλώνει ο επίκουρος καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός Λάμπρος Γκουτζάνης, σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 Μυστικά Υγείας.
Σύμφωνα με τον κ. Γκουτζάνη αντενδείξεις για την τοποθέτηση αποτελούν οι χημειοθεραπείες, οι ακτινοβολίες, η λήψη συγκεκριμένης κατηγορίας φαρμάκων για την οστεοπόρωση, καθώς και κάποιες πολύ σπάνιες παθήσεις των οστών.
Στην επισήμανση περί υψηλού κόστους σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους που είναι η οδοντοστοιχία και οι γέφυρες, ο κύριος Γκουτζάνης αναφέρει:
«Το οικονομικό αποτελεί μία σχετική αντένδειξη, ωστόσο είναι σχετική καθότι οι τιμές λόγω κρίσης έχουν πέσει αρκετά από το παρελθόν. Η ποιότητα ζωής την οποία εξασφαλίζουν όμως οι ασθενείς, οι οποίοι τοποθετούν εμφυτεύματα, είναι πολύ καλύτερη, διότι τα εμφυτεύματα προσφέρουν σταθερότητα, όταν χρησιμοποιούνται για στηρίγματα οδοντοστοιχιών, προσφέρουν πολύ καλή λειτουργική αποκατάσταση καθώς επίσης και αισθητική αποκατάσταση.